Frön och sådd, Vardagsliv

Varför detta varannandags-väder ?

Igår satt jag ute i solen och det kändes som om man äntligen kunde längta efter våren. Även om det blåste. Men i solen var det skönt.

Idag när man vaknar så är det frost i gräset och rutorna måste skrapas.

Det skulle inte förvåna mig att vi helt plötsligt får snö också. Peppar, peppar – hoppas inte. Varför nu när vi ändå inte haft någon i vinter. Nu vill man ju ha vår, värme och sol. Krokus, påskliljor och rabarber har kommit upp ur jorden.

Torsdag idag och Leon ska hem till sin pappa och fira sin födelsedag. Så just nu sitter han i vår soffa och latar sig lite efter frukost och lite tv medans jag jobbar. Men snart så ska han få hoppa in i en dusch.

Mys med hundar och väääääldigt stor morgonrock !

I söndags så satte jag en del frön och det som redan har kommit upp är 2 gurk plantor och 2 röda solrosor  – dock små, men dom har kommit upp.

Jag har satt lite olika frön och häromdagen var jag tvungen att köpa lite mer såjord och fick då med mig lite fler frö-påsar.  Men för att kunna sätta dom måste jag måla klart mitt skåp idag så att jag får undan allt som varit i det och som står på hela mitt matbord. Jag brukar ha min frö-sådd på matbordet tills dom blir lite större och kan planteras om.

Frön, målning och allmänt pyssel hemma tills man kan bege sig ut och börja utomhus. Och det vi måste börja med innan det blir varmt är att tvätta av altanen innan det sätts ut krukor och annat.

Ska gå igenom mina produkter som jag fått i Smakboxen och som vi inte provat än. Det kan vi pyssla med i helgen då vi inte har något inplanerat.