Pyssel - hemma

Pyssel i hemmet

Ute blåser det av bara den. Börjar bli riktigt trött på den här blåsten.

Efter att ha varit en tur till affären och handlat lite tilltugg till middagen ikväll så satte jag igång och fixade lite här hemma. Ute vill man inte vara.

Jag satte in saker i det 2:a skåpet som jag har målat så nu är matbordet tömt på karaffer och annat som stått där.

Sen blev matrummet lite mer ompysslat.

Jag tog fram björkriset jag varit ute och klippt och körsbärsblommen som jag köpt och försökte göra en krans av det. Det var inte lätt, men jag kämpade mig igenom det. Allt snurrades runt med ståltråd och sen satte jag dit lite lökar längst ner.

Inte den snyggaste kransen, men om den börjar blomma lite mer så kanske den blir finare 🙂

Resten av björkris och körsbärsblom ville jag inte kasta så det satte jag i hallen där jag tyckte det passade bäst.

Ser lite höstigt ut,, men om det börjar slå ut så blir det nog ganska fint.

Nu när matbordet är rent så har jag satt min frösådd längst bort på bordet så dom får både värme från elementet och ljus från fönstret.

Nu ska jag så dom andra fröna jag har och titta i kylskåpet vad jag har 🙂 . Jag vet att jag har en honungsmelon och dom kärnorna ska jag också sätta igen. Jag gjorde det tidigare, men förstörde det som kom upp genom att sätta pinnar för tidigt vid det sm kommit upp med klämmor så plantorna gick av. Nu ska jag göra ett nytt försök för dom kom upp jättefort.

Jag har en kruka i vardagsrummet bakom gardinen där jag tagit frön från spetspaprika och dom har kommit upp och är ca 5-7 cm nu. Snart är det dax att plantera dom. Den bästa sådden jag har fått tidigare är faktiskt från frön från färska grönsaker. Så varför köpa alla frön ? Kanske ska testa med gurka ? Det har jag faktiskt aldrig gjort 🙂 . Det kom jag på nu när jag sitter och skriver 🙂