Mat - Kyckling, Mat - Paj

Kycklingpaj

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 grillade kyckling
  • 1 purjolök
  • 4 – 6 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 – 1 tsk torkad dragon
  • salt & peppar

Gör pajdegen för hand eller i maskin.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

Rensa kycklingen och dela i mindre bitar och lägg i botten på pajdegen.

Strimla purjolök, dela svampen i bitar eller skivor och strimla paprikan i bitar. Stek alltsammans och salta och peppra lite.

Lägg grönsakerna ovanpå kycklingen i formen.

Blanda ägg, mjölk, ost, dragon och salt och peppar.

Häll över blandningen i formen och sätt in i 200 graders ugn i nedre delen i ca 40 minuter och du får en fin färg.

Låt stå i 5 – 10 minuter innan du tar bort formkanten.

 

Servera med en god sallad.