Frön och sådd, Vardagsliv

Det växer av bara den

Måndag och ny vecka igen.

Idag har det varit en jättekonstigt väder hela dan och antar att det varit det på många ställen. Ena sekunden har det varit strålande sol och klarblå himmel, och sen har det blivit mulet blåst och snöat / haglat. Man visste inte från den ena timmen till den andra hur det skulle bli.

Jag jobbar hemma som vanligt och dagen har gått bra med allt som ska göras.

Minusgrader i natt

Inatt kan det bli upp till -7 grader och jag har varit hemma hos mamma och tagit in en utav krukorna med penséer som jag planterade hos henne igår. Den andra har jag täckt över då den är för tung för att bära in.

Penséer klarar upp till -5 grader så varför låta dom bli förstörda på en gång. Jag har tagit in mina också då dom var lätta att ta in.

Det växer av bara den

Igår tog jag hand om mina plantor uppe i arbetsrummet. Både det jag sått och det jag köpt

Uppifrån vänster : Trumpetblommor som börjat växa på sig och  frösådd av både gurka, tomater, paprika, fänkål, chili….

Nedifrån vänster : Dahlialökar som börjat skjuta skott och lite av det som ska ut i rabatterna : potatis, blommor, bär….

Planering

Här ska det planeras matinköp imorgon och mat för veckan och sen blir det nog en lugn kväll. Det återstår att se vad jag hittar på.