Jobba hemma, Vardagsliv

Tips 1 – 4

Vill du se alla tips om att jobba hemma kan du läsa mitt inlägg här !

Jag ska försöka tänka på alla dessa tips varje dag nu när man jobbar hemma.

Och jag har nu klarat av tips 1 -4 enligt nedan

1. Sittplats

Se till att ordna en bra sittplats där du kan sitta och arbeta.Kanske ett skrivbord, matbord och en bekväm stol. Se till att du sitter bekvämt och inte får ont i ryggen och ha ett bord som är undanplockat.

Jag har ett arbetsrum som jag sitter i. En gammal skärm har stått i min klädkammare sen vi köpte stationär dator kommer till användning och likaså tangentbordet. En stor skillnad mot att sitta med laptopen.

2. Rutiner

Sätt ditt alarm. Kanske en timme senare då du inte har någon restid till kontoret, men se till att komma upp samma tid varje dag.

Jag satte faktiskt mitt larm lite tidigare då jag ville ha en promenad med Under på morgonen och jag skrev också ett inlägg om det när jag kom in igen.

3. Klä på dig

Har du märkt att du har bekvämare kläder på dig när du åker till kontoret ? Byt då till “normala” kläder. Det hjälper ! Du kan behålla din sköna innertofflor.

Jag går inte omkring i morgonrocken i alla fall 😊. Men ett par bekväma byxor blir det istället för att sätta på mig ett par tex jeans. Innertofflorna är också på.

4. Glöm inte frukosten

Ta din tid att äta frukost. Sätt dig en stund själv innan du sätter dig framför datorn. Det är så här du startar dagen med energi och koncentration.

Efter att ha gått upp tidigare, varit på promenad så kände jag imorse tidigare än vanligt att jag var sugen på frukost. Jag har tyckt att frukosten inte varit så värst rolig då jag inte har kommit på vad jag ska äta, men nu ska jag idag åka och handla lite annan frukost att äta på morgonen. Men imorse fick det bli en hård smörgås med ost och en till kaffe. Dock satte jag mig inte “själv”, då jag börjar klockan 7 och jobba och jag åt min frukost vid 8 ca.

Resterande tips

Tips 5 – 10 kommer i ett senare inlägg då dessa innefattar resterande dag.