Vardagsliv

En annorlunda Valborg

Mys-Valborg

Torsdag – jag höll på att skriva fredag då man är ledig imorgon 😊 – och Valborg. inte för att vi brukar festa loss nu för tiden på Valborg, men det blir ju en ovanlig Valborg för många. Folk står ute och grillar och umgås utomhus istället för inomhus. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ! Så för dom som ska träffas får bylta på sig ikväll. För inte är det varmt ute inte.

Då jag börjar min arbetsdag kl 7 så slutade jag idag 13.30. Och dagen gick snabbt.

Dessutom har vi en stor lagerflytt i helgen – som i och för sig har pågått nån vecka eller så redan – men på måndag har vi ett stort lager i Helsingborg och det vi har i Norrköping stänger ner. Ja, inte själva lagret men vi kommer inte att ha våra produkter och material där längre.

Så på måndag blir det spännande och se hur allt ser ut i systemet och vad som är nytt ! Gäller nog att ta vara på helgen.

Mat

Igår blev det av nån anledning ingen riktigt middag, och idag när jag vaknade och kom att tänka på att det faktiskt är Valborg så ville jag planera lite gott att äta. Så jag satte mig ner emellanåt och tänkte till och tittade i reklam-blad för att få lite inspiration.

Middag torsdag och Fredag

Efter lite funderande och planerande så bestämde jag mig för nedan :

Torsdag : Lax i kokosmjölk med bulgur som jag hittade på Landleyskok.se

Fredag : Inbakad fläskfilé med kantarellsås och Rostad potatis med gräslök och honung från Tasteline.

Så nu är det shoppat och klart !

Vill / Ska göra

Jag har en del som jag vill göra – antingen idag eller imorgon. Det beror på vad jag hinner.

Fikonmarmelad ska göras

Första späda rabarberna ska tas och göras rabarberpaj av

Jag ska gjuta några små blad i betong och vara extra noga med dom för jag har lite planer för dom som jag berättar om sen om jag lyckas.

Ja, det lät ju inte så mycket som skulle göras, men sen måste jag också fixa lite med mina frösådder och plantor i arbetsrummet.

Men jag tar en sak i taget och är ju faktiskt ledig i 3 dar nu.

Vaniljsirap

Jag har fått fråga hur jag gör min vaniljsirap som jag har i kaffet varje dag.

Det ska jag sätta in en bild på och hur jag gör – sååååå enkelt. Och jag kan inte vara utan. Jag har tom tagit med en liten flaska till jobbet förut att ha i kaffet där. Ha ha !

Men nu först ska jag sätta mig ner en liten stund och kolla runt lite innan jag sätter fart.

Jag önskar er en trevlig Valborgsmässoafton !