Skip to content
Bak - Mjuka kakor

Del 6 av 8 ! Vad blir resultet ?

Del 6 av 8 ! Vad blir resultatet ?

Del 6 av 8

Del 6 !

Först måste jag bara skriva att efter att nu hållt på med denna kaka så insåg jag att jag räknat fel i mina beräkningar när det gäller klockslagen. Lite tråkigt då jag tyckte detta var ganska kul.

Så inlägget kl 13 blev inget utan blir nu kl 17 drygt istället.

Som jag skrev i förra delen så la jag ner den rullade, skurna och tvinnade delen i en form och ställde undan varmt för att jäsa. Då degen inte hade jäst speciellt under natten så trodde jag inte heller att den skulle jäsa efter dom 2 timmarna utanför kylen.

Men där hade jag fel !

Jag hämtade nyss min form som stått i vårt arbetsrum där det är väldigt varmt nu när solen har varit framme idag. Och jag måste säga att jag blev förvånad. Den hade jäst ganska mycket och jag är glad att jag la den i en stor form och inte bara en 1 liters som jag tänkte från början när jag såg hur liten den var när jag rullat ihop den.

Ugnen är på och nu ska jag stoppa in den i ugnen i ca 25 – 30 minuter.

Vad blir resultatet ?

Ännu lite fler bilder och man börjar se vad det ska bli.

Jag har aldrig hört talas om detta, men det kanske ni har när ni ser resultatet och jag skriver vad den heter.

Vad tror ni att det ska bli ?

Klockslag

  1. Detta är den första delen – smöret är framme ✔ här kan ni läsa om del 1
  2. Ca kl 20.00 – degen är gjord ✔ här kan ni läsa om del 2
  3. Ca kl 22.00 – degen åker in i kylskåpet ✔ här kan ni läsa om del 3
  4. Ca fredag kl 11 – fyllning gjord ✔ här kan ni läsa om del 4
  5. Ca fredag kl 12 – utbakning ✔ här kan ni läsa om del 5
  6. Ca fredag kl 13  kl 17 – detta dokument ✔
  7. Ca fredag kl 17 kl 18 – resulat
  8. Ca fredag kl 18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *