Bak - Bröd, Frön och sådd, Pyssel - hemma, Vardagsliv

Helgen i bilder

Helgen i bilder

Vi har haft en underbar helg och har hunnit med allt som vi har planerat till 90 %.

Att det har varit underbart väder har ju också gjort att man fått både det ena och andra gjort.

Hundarna har haft det skönt dom också :

Hundar

Christer åkte iväg på morgonen i lördags och köpte fint grus så vi kunde få till underlaget under poolen. Det har ju sjunkit lite på ena sidan mot vinbärsbusken och då har vi inte kunnat fylla med vatten jämt.

Poolunderlag

Dessutom la vi en duk under stenen så vi slipper så mycket ogräs som kommer upp. Lika bra att göra det bra på en gång.

Jag satte en deg under tiden som jag städade altanen och gjorde det lite mer somrigt.

Tekakor

Tekakor

Soffhörnan

Soffhörnan på altanen städad och ompysslad

pool

Poolen fylldes på både under lördags em och söndags på dan. Nu hoppas vi på varmt väder så vattnet kan värmas upp. Vi köpte en värmepump förra året, men det tar ju lite tid att värma upp allt vatten.

Mors dag

Igår var det mors dag och jag satte igång och plantera om en massa saker som ska ut på altan. Ja, jag började redan på lördagen, men fortsatte igår också. Det fanns ju en del att fixa 😊

Upptäckte att jag behövde mer jord så jag åkte iväg till Plantagen och köpte 4 påsar. Köpte då också 2 liljekonvaljer som jag velat ha ett bra tag i trädgården. Dom sprids så fint hemma hos mamma så nu hoppas jag att dessa också gör det.

Liljekonvaljer

Christer satte upp spaljen som jag köpt tidigare så att jag kunde plantera ner mina två vindruvsplantor

vindruva

Jag köpte också hallon och jordgubbar i ståndet vid plantagen och åkte till mamma med blommor och lite bär. Det var ju i alla fall mors dag.

mors dag

pelagoner

Jag fick 4 st pelagoner av mamma som hon ville bli av med. Ska klippa ner dom lite och sätta i jord så får jag ännu fler.

hundar

Hundarna njöt också i solen

djungelgurka

Djungelgurkan har börjat växa

tomat

Här finns det tomater av olika slag – både dom jag satt och dom jag fått av min granne. Chili finns det också.

gurka

Gurkor och squash

Jag har också satt gul lök. Mamma köpte en påse med lök häromdagen och jag fick några jag med. Dom kommer att få stå bakom vinbärsbuskarna då det tar ca 4 månader innan man kan skörda dom

lök

Christer kom på en smart sak – tycker jag. Nu när vi har satt upp poolen så kommer inte solen åt några av våra solcellslampor vi haft i jorden och som lyser när det är mörkt. Varför bara ha dom i jorden ? Så Christer tog bort dom som blev gömda bakom poolen och satte på vårt staket istället.

lampor