Jobba hemma, Vardagsliv

Ordningen är återställd i kylen

Ordningen är återställd i kylen

Visst tycker vi alla om att ha mycket mat i kylen, så att alla kan ta vad dom vill ha. Men efter att ha haft folk hemma på middag – som på midsommarafton – så ställer man in allt där det får plats. Och vi är väl många som fick mat över efter midsommar.

Jag som alltid har en speciell ordning på allt i kylen. Och det har nog dom flesta. Mjölken står alltid på samma plats, pålägg och annat likaså.

Men i morse när jag skulle ta min frukost och ta nått pålägg på mackan så orkade jag inte flytta på allt för att se vad som fanns. Ha ha !

Men nu är allt på sin plats och i ordning igen ! Inte ens Christer vågar städa kylen – “det vågar man väl inte för då får man skäll att man lägger det på fel plats”. Ha ha ! Men han hittar ju allt som han vill ha jämt.

Dagen har tickat på av bara den och när jag slutar ( 15.30 ) missade jag det och fick ett meddelande från min kollega i Malmö – är du kvar ? 🤣. Men det är som vanligt.

När jag stängde av arbetsluren och skulle gå från datorn pinglade det till igen. Jag hade både fått ett meddelande på Teams och ett mail och då var jag ju bara tvungen att läsa.

Det slutade med att jag stannade framför datorn tills min kollega också slutade ( 16.30 ).

Snart är det dax att steka lök, potatis, kött och kyckling till en pyttipanna. Det blev ju kvar en del från midsommar som jag måste ta hand om.

Tog mig en tur i trädgården i solen som har varit varm och skön idag – tror vi var uppe i 25 grader. Och varmare ska det bli i veckan och då blir det ett lunchbad.

physalis

På altan växer det allt möjligt, och min physalis har fått frukt – eller bär som det är.

jordgubbar

Sena jordgubbar får vi, men vad gör det ?! Massor av blommor så jag har lagt över ett nät för fåglarna så dom får det lite jobbigare.

rosenbusken

Rosenbusken blommar nu för fullt och växer så det knakar. Den får jag hålla i shak så den inte växer upp under altantaket med nya skott.