Curryfärs med nötter och ananas
En lite mörk bild, men jag hade lite mörkare soja än originalreceptet.
En lite kryddig, men mycket god rätt som också är rolig att servera i ananas-skalet. Ananasen används också i färsen.
Jag har skrivit ner originalmåtten på allt, men sen kan man ju ta mer eller mindre av det man vill.
Receptet har jag dragit ur en Året Runt-tidning.
4 portioner
- 3 morötter
- 1 röd paprika
- 400 g köttfärs
- 1 msk olja
- 2 msk curry
- 2 vitlöksklyftor
- 1 – 2 msk sambal oelek
- 3 msk ljus soja
- salt, peppar
- 1 färsk ananas
- hackad persilja
- saltade jordnötter
Skala och grovriv morötterna. Tänk på att alla morötter är olika stora. Jag tog 3 “normal-stora”, men använde inte allt.
Kärna ur och strimla paprikan i så stora bitar som du vill ha.
Stek färsen i en stekpanna med olja och curry. Jag tog i lite mer än ovan, men det beror ju på hur mycket currysmak man vill ha.
Tillsätt morötter, paprika, pressad vitlök och sambal oelek och låt fräsa ihop några minuter. Jag hade i en solo vitlök.
Gröp ur ananasen med en sked, kniv eller vad som är lättast och hur hård ananasen är. Skär ananasen i småbitar och blanda ner i färsen.
Strö över persilja och hackade jordnötter efter smak.
Servera med ris eller glasnudlar.