Vardagsliv

Lördag och hemestern har börjat

Lördag och hemestern har börjat !

Lördag – en dag i veckan man kan sova längre. Men jag vaknade först kl 4, sen 5 och när klockan var halv 6 gick jag upp. Ute regnar det, men en kopp kaffe på altan efter att ha gett hundarna mat och att se ett rådjur beta utanför staketet började jag min morgon. Klockan är nu 7 och mannen sover än.

Hemestern har startat och jag hade tänkt börja morgonen med bubbel och belgiska våfflor, men vill inte väcka mannen än med vispen.

hemester morgonkaffe

Hemestern börjar

Igår när jag slutade min arbetsdag hällde jag upp ett glas rosé och lite nötter och satte mig i trädgården. Hörde att min arbetstelefon ringde och då den varit ganska tyst på eftermiddagen var jag tvungen att kolla vem det var. Det var en säljare som ringde och då var jag tvungen att svara då jag vet att dom är permitterade på fredagar. Då måste det vara viktigt. Och det var det.

Så det blev några samtal till innan jag kunde fortsätta i solen med mitt rosévin.

Rabarber

Mannen kom hem och vi satt en stund på altanen och kopplade av. Jag gick runt och vattnade växter, grönsaker och blommor i trädgården och tog in några rabarberstjälkar. Sen blev det rabarberkaka.

rabarberblad

Vi gick och la oss lite tidigare igår än vad vi behövde då det var fredag och det är nog därför jag vaknade så tidigt imorse.

Planer idag

Då det regnar blir det en dag inne. Men jag hoppas dagen blir bra ändå.

När mannen vaknat ska jag sätta igång med våffelsmeten och sen får vi ta dagen som den kommer. Jag har väl lite småpyssel jag kan göra inne då det regnar, inte bara nytta utan lite annat småpyssel också som fått ligga oklart. Det finns ju lite roligt att göra : planera lite betongprylar, mitt tittskåp, broderi, pärltavla…………. men tar en sak i taget.