Frön och sådd, Vardagsliv

Nu händer det saker

Nu händer det saker överallt i krukorna !

Men innan  jag visar allt så kan jag tala om att jag var snäll och lät mannen sova ut då jag var uppe så tidigt som jag berättade om i mitt inlägg vid 6-tiden i morse.

När han kom upp vi 8.15 satte jag igång i köket och vispade till smeten till belgiska våfflor. Det finns hur många recept som helst där ute, men jag använder mig av Icas recept och tycker det är super. Då vi bara är två halverar jag receptet och då får vi lite över. Det är för att Christer äter 2 och jag 1 och det som blir över blir 2 st som man kan äta till lunch eller mellanmål.

Belgiska våfflor

Bubbelfrukost med Belgiska Våfflor.

Serie från Netflix – Inlåst

Då det ändå regnade ute fastnade vi framför 2 avsnitt av Inlåst på Netflix. Vi har precis börjat titta på den så är på säsong 1. Och när vi satte på den såg vi att säsong 5 kommer 31 juli på Netflix.

Netflix - inlåst
Bild lånad från Google

Vi kommer nog sätta oss ner senare och titta på nått mer avsnitt.

Nu händer det saker

Som jag skrev i inledningen – nu händer det saker : grönsaker och växter växer för fullt och då man är hemma nu för tiden så tittar man till dom extra många gånger per dag. Man tycker att det går sakta, men nu händer det saker äntligen. Många har redan fått tomater, gurkor och allt alla har planterat, och nu har även mina satt fart. Dom har växt så mycket så nu har jag varit ute på altanen och flyttat på krukorna så att allt får plats.

Jag har 2 stora krukor utanför altanen också som jag glömde ta kort på som är busk- och kruktomater som jag satte tidigt i vår.

Physalis bär
Physalisen är full av bär

Squash och gurka växer

Squash och gurka växer

Tomaten blommar
Tomaten blommar
Tomater på gång
Tomater är också på gång
Grönsaker på altan
Ena hörnan med grönsaker som växer
Örter, bär och sallad på altan
Örter, sallad och physalis

Sen har jag en till hörna som jag ska ta hand om nästa vecka när jag har semester som har börjat växa på sig och som måste planteras om.

Inomhus

Ute regnar det och skurar kommer blandat med att det ljusnar till. Men vi håller oss inomhus idag.

Jag har stoppat in jordgubbar i frysen och gjort sockerlag så jag och Christer kan få oss en frozen margaritha lite senare. Det är ju i alla fall lördag och min semester har börjat.