Semester, Vardagsliv

Naglar och tisdagshandling med mamma

Naglar och tisdagshandling med mamma står på dagens agenda !

Naglar ska jag åka och fixa nu på fm i Vällingby på Salong Shades.

Sen ska jag åka och hämta mamma och vi ska ta oss en tur till Barkarby. Vi vet att hon är i riskgruppen och inte ska vara ute i butikerna, men med ett munskydd hon fått så tar vi det lugnt och kollar läget där vi går in. Inga småbutiker med mycket folk utan större butiker där det finns gott om utrymme.

Mamma har varit ute med mig 1 gång under alla dessa månader denna Corona pågått.

Tisdagshandling

Planen vi har idag mamma och jag är Ikea där jag bla ska titta på tyg till vår soffgrupp på altan. Dynorna som låg i soffa och stolar var så tunna så jag har lagt en madrass under med tyg över för att det ska bli mjukare. Men nu är det dax att köpa tyg och se till att det blir lite snyggare.

Rusta ska också få sig ett besök där jag inte riktigt kommer ihåg vad vi skulle kolla på 😜.

Och sen ska mamma få handla sin egen mat för första gången på måååånader inne på Ica Maxi. Jag har fått en inköpslista varje vecka och handlat åt henne.

Ordning och reda

Igår flyttade jag ner mina tomatplantor på golvet – som stått på ett bord – då det blåste så mycket. Fick lite ordning där, men har en del småplantor som ska planteras om också. Men det kan jag göra i em.

Jag tog tag i vårt förråd som vi har under trappen igår också. Hittade en massa “roligt” som var undanstoppat. Som tex en hel kartong med servetter som jag köpt med olika motiv för många år sen då jag provade på decopage. Nu är det dax att börja använda dom 😉. Det blev en hel del som jag kastade också. Gammalt skräp, saker som gått sönder, engångsprodukter som inte var helt kompletta…. ja, allt som man kastat in där för att bli av med det.

Nu kan man gå in i förrådet och hitta allt. Så skönt.

Jag har en stor plastlåda som står på golvet i vardagsrummet. Den ska jag också gå igenom då det är massor av leksaker som vi haft när Michis killar var mindre. Se vad som ska vara kvar, vad som ska kastas och vad som man kan ge bort.

Myshög i går kväll

 

I går kväll skulle jag prova ett nytt recept jag hittat på nätet då jag var sugen på pasta och kassler. Tog kort både under tiden jag lagade mat och hur resultatet blev, men jag raderade korten. Jag vet inte om det var jag som misslyckades eller om det var vi som inte tyckte om resultatet. Men rätten blev inge god och då vill jag inte sätta ut det.

Nu är det dax att göra sig i ordning innan jag ska åka iväg. Jag kommer tillbaka senare med kort på naglar och vad för roligt vi hittat i affärerna – om vi nu gör det 🤣