Pyssel - hemma, Semester, Vardagsliv

Pyssel med taklök

Jag fick en vas av mamma som jag ville sätta en blomma i. Så idag blev det lite pyssel med taklök.
Taklöken köpte jag igår och det var ett 6-pack så vad skulle jag göra med resten ?!

Helt plötsligt kom jag på …. jag hade ju för ett tag sen fått en rolig vad av mamma där dom kanske får plats.

Jag fyllde vasen med vatten i själva foten och la ner en kvist murgröna. Sen tejpade jag för hålet så inte jorden skulle ramla ner i vattnet. Sen var det ju bara att plantera. Blev riktigt kul tycker jag !

Eller vad säger ni ?

Pyssel med taklök
Och här är den andra vasen.

Taklök

Ingen kol

I går när Christer och jag var i affären köpte vi bl.a fläskkarré som vi tänkte grilla. Christer grävde upp lite potatis i landet, kantareller som jag fått av mamma ( från Bengt 😃 ) skulle stekas och spetskålen skars itu för att läggas på grillen tillsammans med köttet. So far so good!

Christer gick ut för att sätta fart på grillen och gick ut och in i förrådet, upp på altan, in i förrådet igen….

Vi hade ingen kol !!

Så det var bara fram med grillpannan och sätta på ugnen till spetskålen. Men det blev gott ändå. 🤪

Mjuk muscovadokaka

Jag gjorde en kaka igår som jag sett dom göra på TV4 och Christers kommentar om den : vad är det för speciellt med den här kakan ? Det är nått ! Den är klar, men ändå kladdig. Men god ! Ha ha !

Söndag

I dag är det söndag och klockan är snart 13. Vi har tagit det lugnt och inte gjort så mycket. Förutom mitt pyssel med taklöken då. Christer är ute och gör något med bilen och hundarna kopplar av på altanen i solen.

Vad den här dagen kommer att erbjuda mer sen får vi se.