Pyssel - hemma, Semester, Vardagsliv

Grönsaker och blommor grönskar

Grönsaker och blommor grönskar här hemma just nu. Och som jag sett att dom gör hos många andra också. Tomaterna är sena då dom inte fått så mycket värme som dom vill / behöver, men nu har det satt fart.

Mina grönsaker och blommor har jag nu pysslat med på eftermiddagen och tagit lite kort. Det är det som jag hållt på med dom senaste dagarna. Det är ju i alla fall semester.

Började med en tur till kontoret

Men jag började min dag med en dusch och en tur till kontoret. Jag ville skriva ut lite papper inför att jag börjar jobba igen och varför vänta ?! Träffade faktiskt på några stycken som fortfarande jobbar. Pratade lite och fick lite information som jag sen var tvungen att ta tag i när jag kom hem. 😜. Ja, jag har semester, men om jag bara släpper för att jag har semester så vet jag också att det blir problem när jag väl börjar jobba.

På hemvägen åkte jag förbi mamma då hon hade rensat en massa räkor som hon inte skulle kunna äta upp – och då fick vi dom. Så snart blir det en härlig räksmörgås med lite annat.

Grönsaker och blommor grönskar

När jag sen kom hem fixade jag med mina grönsaker och blommor. Christer klippte gräset och åkte till tippen med en massa påsar med avfall.

Grönsaker och blommor grönskar

Bild 1 : min citronplanta från en kärna som nu växt på sig när den får stå ute – ca 40 cm hög

Bild 2 : min avocado som börjar få fler blad på stammen – ca 20 cm hög

Bild 3 : denna är rolig, för jag har inte en aning om vad det är. I våras när jag var ute i min “bär-rabatt” hittade jag en växt utan kruka, men man såg att den varit i en med en massa bruna pinnar. jag tog in den och när den började växa klippte jag bort dom bruna kvistarna och nu har det kommit upp två gröna kvistar.

Grönsaker och blommor grönskar

I veckan ska jag ta dessa. Det är squash och gurka som växt på sig. Finns fler som får växa till sig.

Grönsaker och blommor grönskar

Tomater och Physalis. En hel del blommor finns också på tomatplantorna som jag hoppas utvecklas till mer tomater.

Grönsaker och blommor grönskar

Dom tre bilderna där Pelargonerna blommar för fullt är köpta på Blomsterlandet och den fjärde bilden är 4 st pelargoner som mamma inte ville ha längre och som jag satte i en kruka för att se om dom ville växa på sig. Och nu är det en hel del blom-stänglar och blommor på dom.

Just nu sitter Christer och jag på altanen och tar det lite lugnt och idag har klockan tickat på ganska fort.