Semester, Vardagsliv

Pak Choi är gott

Det är inte bara vi människor här hemma som tycker om Pak Choi 😜. Jag har hört Lillan smaska på nått och har undrat vad det är hon tuggar på. Det finns ju en hel del på altan som går att tugga på. Och för en stund sedan så kunde jag både se och ta kort : Pak Choi är gott 😜

Pack choi är gott

Garage – Hard Lemon

I fredags när vi hade varit ute på Skansen – här har ni det inlägget om ni missat 😎 – så åkte vi och gjorde några ärenden. Bl.a ville Christer köpa några öl att ha i kylen. Vi gick förbi hyllorna där det finns cider och såg 3 ensamma flaskor stå där – “dom här måste vara populära” – så vi köpte dom. Även om dom var lite dyrare. Och ja, man kanske inte ska göra reklam för alkohol på en blogg, men man kan ju själv välja att köpa dom.

Ett stort glas med fullt av is och vi satte oss igår i solen och testade dessa !

Garage Hard Lemon

Den var riktigt god, men man dricker bara en en varm sommardag.

Gårdagens köksprojekt

Jag hade en del köksprojekt igår som jag skrev om här ! Alla blev inte klara, men kommer förhoppningsvis bli det idag 😉

3,5 kg röda vinbär kokades upp och jag gjorde saft – blev 3 liter ✔

Yoghurt fick droppa i ett kaffefilter, gurka revs och tzatziki blev gjord ✔

Delicatobolls-smet förberedes och ställdes i kylen – dom får jag göra klart idag – här är originalreceptet på Jennys sida

Mördeg gjordes till äpplemosformar – som jag får göra klart idag

Idag får vi ta tillvara på värmen

Söndag och vi vaknade till klarblå himmel och sol. Några moln har hittat fram nu när klockan snart är 10.30, men det är så få.

Idag får vi ta tillvara på värmen för dagarna framåt ska det bli lite “kallare”.

Så vad ska ni göra idag ?

Själv kommer jag som sagt försöka hålla mig ute så gott det går och njuta av att man kan gå omkring i bikini på tomten och strosa lite, sola kanske, rensa lite ogräs………….. eller vad man nu känner för när man är ute. Varför inte en ljudbok i örat på madrassen i poolen ?! Ja, vi får se vad som händer.