Frön och sådd, Semester, Vardagsliv

Man blir glad för det lilla – så det är bra att spara

Man blir glad för det lilla – små saker som man lyckats med kan göra att man blir riktigt glad.

Jag har två saker som jag blev glad över igår / idag.

Att sitta skönt när man arbetar

För många herrans år sedan köpte man ju inte laptop utan stationära datorer. Vi har nog både köpt en och två på den tiden. Och då får man ju skärmar som man använder. Ja, det gör man ju idag också men då dockar man ofta sin laptop till dom.

När jag har suttit hemma dessa månader och jobbat har jag då använt en skärm då det är lättare att jobba. Istället för att sitta framför laptopen en hel dag.

På jobbet använder jag två skärmar och det är så skönt. Så efter lite letande efter rätt sladd så har jag nu likadant hemma.

Man blir glad för det lilla

Chili

Den andra saken som jag blev glad över är nog verkligen personlig då det säkert finns folk som tycker att det är larvigt. 🤪

Jag planterade för länge sen chili och den har bara växt på höjden och inget mer har hänt. Men nu har det kommit vita blommor på den. Och igår såg jag helt plötsligt att jag faktiskt redan fått en chili.

Man blir glad för det lilla

Så varför inte bli glad för det lilla ?! 🤪

Fredag

Fredag idag och på måndag börjar jag jobba. Jag ska fixa och dona lite med papper och mail så att jag bara kan sätta mig ner och sätta fart. Christer har 1 vecka kvar.

Så denna helg gäller det att passa på att göra sånt som man kanske inte kan göra nästa vecka eller framåt.

Min privata mail måste jag också rensa och gå igenom. Lite såna där småsaker.

Just nu sitter jag faktiskt och bara tar det lugnt med ett glas rosé. Jag har fått fart på gubben i alla fall som nu håller på och kollar hur han ska göra med stenen som vi har mellan hus och garage.

Vi har ju varit tvungna att ta bort en del när dom drog in vårt fiber. Sen har vi inte bestämt vad vi skulle göra, men nu har vi nog en plan. Ha ha !