Lördags-shopping, Vardagsliv

Bilen går sönder och planerna ändras

Bilen går sönder och planerna ändras. Det är ju så typiskt. Men det är ju inget att göra nått åt.

Christer och jag hade en plan bägge två idag – från början. Christer skulle åka mustangen till Hallstahammar och hälsa på sin barndomsvän när det var fint väder och han börjar jobba. Jag skulle passa på att göra några ärenden och ta en sväng förbi mamma.

Jag åkte före Christer mot barkarby och skulle titta på några vanliga fyrkantiga dynor. På altan har vi fyra stycken stolar med dynor som vi är nöjda över. Men vi har haft dom ett tag och själva sittdelen har blivit tunnare, så Varför inte köpa en dyna och sätta under ?!

Jag hittade några och har nu har jag knutit dom under dom större. Jätteskönt att sitta igen. 😀

När jag ändå var ute gick jag in på in och finn. Mamma och jag har letat efter små sås snipor. Som man kan hälla upp sås till var och en eller ställa fram mindre med fler såser. Och nu hittade jag några. Som jag självklart var tvungen att köpa. Jag ringde direkt till mamma och frågade hur många hon ville ha. 🤣

Jag la en tesked framför så man kanske förstår bättre hur små dom är. Dom rymmer 170 ml.

Än så länge visste jag ingenting och åkte till Systembolaget. Jag har en del jordgubbar i kylen och googlade i morse på jordgubbsdrink och fick fram en ny som jag inte testat. Men man behövde Martini Rosso till den så det ville jag köpa.

Precis när jag parkerat ringde Christer  !

Bilen går sönder och planerna ändras

Bilens motor hade blivit varm och det fanns inget vatten kvar. Nått hade gått sönder. Vad ? Ja, det visste Christer inte förrän han kunde fylla på vatten.

Det var bara för mig att springa in snabbt på systemet, handla det jag skulle ha och åka till Biltema. Jag har en man som gör allt med bilen. Jag behöver inte göra någonting förutom att kära och ibland tänka 🤣 Ja, jag vet. Jag är lyckligt lottad 😍

Så när han ber mig åka till Biltema och handla destillerat vatten känner jag mig ganska liten. Ha ha !

Det var bara att ta tag i nån som kunde hjälpa mig,  köpa 3 stycken 4 liters dunkar med batterivatten och sätta mig i bilen och åka där christer stod i vägrenen.

Som tur var åkte Christer efter mig, stannade och tankade och hämtade ett paket på vägen så han hade inte kommit så långt.

Han stod 1000 meter från avfarten till Bro – för er som vet var det ligger.

Jag hann till Tibble avfarten och där tog det tvärstopp ! Det var en husvagn som hade vält förbi Bro och vägen var avstängd. Så där satt jag i kö, vägen avstängd, Christer satt lite längre fram och olyckan ännu lite längre fram.

Alla hade stängt av bilarna, stod ute på vägen – även jag – och Christer ringde när dom började släppa på trafiken igen, men innan bilarna framför mig började rulla efter det beskedet tog det ytterligare 30 minuter.

Bilen går sönder och planerna ändras

Såg Christer i vägrenen, saktade ner och satte på varningsblinkerna

2 dunkar med vatten fylldes på och Christer hittade felet. Fråga mig inte, men det är nått han kan fixa själv.

Vi körde dom sista 1000 m med varningsblinker på i vägrenen och åkte av i Bro.

Så från Bro och hem blev det 4 stopp till vid bensinmackar och fylla på vatten hela tiden. Och dom 3 dunkarna jag hade köpt fylldes med vatten om vi inte hann till en mack innan vi var tvungna att stanna.

Vi körde på alla småvägar hem istället för E18 då Christer inte kunde köra så fort.

Mamma fick i alla fall det jag köpt åt henne innan jag åkte hem.