Vardagsliv

En helg med både god mat och nytta

En helg med både god mat och nytta. Men också avkoppling.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så regnade det igår och då fick det bli pyssel inomhus. Jag städade undervåningen, tvättade och plockade undan.

En helg med både god mat och nytta

På eftermiddagen tog jag fram en bit fryst oxfilé som vi körde genom skärmaskinen så vi fick tunna skivor. Sen blev det oxfilé med parmesan och rostade pinjenötter.

En helg mat med god mat och nytta

Senare på kvällen tog vi en bit färsk oxfilé till middag.

En helg med både god mat och nytta

Och sen blev det självklart en mysig kväll också.

Idag  efter frukosten åkte Christer och jag hem till mamma. Vi ville kolla hennes tv apparater ifall det går att kolla på dom då det snart bara går att titta digitalt.

Vår tv i vårt sovrum går det inte att titta på och vi har beställt en box. Och mammas tv apparat i vardagsrummet funkar inte så vi får ta upp den på nedervåningen istället.

Poolen står och blir tömd på vatten för nu är det ju slut på sommaren och slut på badandet.

Sen har övervåningen börjat få sig en lite städning med snabeldraken och tvätten är fixad.

Inte så spännande helg, men skönt när man inte har så mycket måsten

Mamma ligger kvar på lungavdelningen. Hon har fortfarande syrgas, men i eftermiddag drog dom ner den lite. Vi trodde det skulle vara en rond idag så hon kunde fråga lite om hur planen är, men det kom ingen. Men imorgon är det ju måndag och då kommer dom.

Mamma har fått i sig lite mat också, men idag var det ingen höjdare och hon skickade mig en bild på en liten skink- och ostpaj. Hon var tvungen att ta bort kanterna först, men den gick inte att äta ändå. Bara nån tugga i mitten. Men hon hoppas på bättre mat imorgon.

Imorgon är det ny vecka och på tisdag går vi in i september.