Skördekaka av Camilla Hamid
Skördekaka av Camilla Hamid
I morse tittade vi på tv4 och då visade dom Camilla Hamids skördekaka. Den såg saftig och god ut och jag blev jättesugen på att göra denna kaka.
Hur får man tag i gulbeta ? Ja, det kanske finns i vissa affärer tillfälligt, men vår affär hade det inte så jag tog en extra morot istället.
När det gäller kryddblandningen så tog jag 2 tsk av varje krydda och blandade i en skål och mätte upp.
Här finns originalreceptet
1 gulbeta
1 zucchini,ca 250 g
2 morötter
1,5 dl brunt farinsocker
1,5 msk kryddblandning av kanel, kardemumma och ingefära
3 dl socker
3 stora ägg
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl matolja
Frosting
200 g rumsvarmt smör
400 g färskost
finrivet skal från 2 citroner
1 msk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader – sätt gallret längst ner i ugnen
Ta en springform, sätt bakplåtspapper i botten, smörj kanterna och sätt bakplåtspapper runt kanten
Skala och riv gulbeta, morötter och zucchini. Tillsätt farinsocker, kryddblandningen och ställ åt sidan
Vispa socker och ägg poröst och vitt
Tillsätt dom rivna grönsakerna i äggblandningen
Sikta över mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop till en smet
Häll i oljan och rör ihop till en jämn smet
Häll i smeten i din form och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter eller tills kakan är klar enligt din ugn
Låt kakan kallna och gör frostingen
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, färskost och skal av citron
Camilla spritsade ut frostingen som en blomma, men då jag satte fel tyll på min spritspåse så fick det bli blommor runt om istället. Men det är ju en smaksak
One comment on “Skördekaka av Camilla Hamid”
Det där ser väldigt gott ut 😊. Kul att du delar receptet 😊