Bak - Mjuka kakor

Skördekaka av Camilla Hamid

Skördekaka av Camilla Hamid

I morse tittade vi på tv4 och då visade dom Camilla Hamids skördekaka. Den såg saftig och god ut och jag blev jättesugen på att göra denna kaka.

Hur får man tag i gulbeta ? Ja, det kanske finns i vissa affärer tillfälligt, men vår affär hade det inte så jag tog en extra morot istället.

När det gäller kryddblandningen  så tog jag 2 tsk av varje krydda och blandade i en skål och mätte upp.

Här finns originalreceptet

Skördekaka av Camilla Hamid

1 gulbeta

1 zucchini,ca 250 g

2 morötter

1,5 dl brunt farinsocker

1,5 msk kryddblandning av kanel, kardemumma och ingefära

3 dl socker

3 stora ägg

4,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 dl matolja

Frosting

200 g rumsvarmt smör

400 g färskost

finrivet skal från 2 citroner

1 msk vaniljsocker

1,5 dl florsocker

 

Sätt ugnen på  175 grader – sätt gallret längst ner i ugnen

Ta en springform, sätt bakplåtspapper i botten, smörj kanterna och sätt bakplåtspapper runt kanten

Skala och riv gulbeta, morötter och zucchini. Tillsätt farinsocker, kryddblandningen och ställ åt sidan

Vispa socker och ägg poröst och vitt

Tillsätt dom rivna grönsakerna i äggblandningen

Sikta över mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop till en smet

Häll i oljan och rör ihop till en jämn smet

Häll  i smeten i din form och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter eller tills kakan är klar enligt din ugn

Låt kakan kallna och gör frostingen

Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, färskost och skal av citron

 

Camilla spritsade ut frostingen som en blomma, men då jag satte fel tyll på min spritspåse så fick det bli blommor runt om istället. Men det är ju en smaksak

Skördekaka av Camilla Hamid