Jobba hemma, Vardagsliv

Idag är det 5 år sedan och positiva tankar kämpar

Idag är det 5 år sedan och positiva tankar kämpar

Idag är det 5 år sedan och positiva tankar kämpar sig fram. Jag tänker inte gräva ner mig ! Jag har för mycket som jag vill göra, som jag behöver kämpa för och vill se till att dom funkar. Både för mig och min familj.

Idag är det 5 år sedan

För 5 år hade jag gjort min Gastric by Sleeve operation på S:t Görans Sjukhus och åkte hem. Jag har inte ångrat en enda sekund.

Jag har hört många kommentarer när jag gjorde operationen som : hon har tagit den lätta vägen, varför inte motionera mer och äta rätt. Ja, trot eller ej så har jag faktiskt varit gymnast, jag har dansat balett och sen kämpat med min vikt i många år. Jag har varit i kontakt med många läkare för hjälp.

Jag är ärlig med att jag har gjort min operation och det är mitt val. Tycker du att det är fel så är det ditt val och tänk. Vi är inte lika och kan inte vara det.

Efter 5 år så är jag i alla fall viktstabil och pendlar mellan 1-2 kg upp och ner beroende på vad jag ätit och gjort. Men jag håller koll hela tiden på det och väger mig och vet när jag ska tänka på vad jag äter och gör.

Nu drygt 40 kg kan jag röra mig bättre, köpa stövlar med skaft / dragkedja, köpa andra kläder och det hjälper psyket, plus att jag självklart mår mycket bättre.

Så här såg jag ut dagarna före operationen :
Idag är det 5 år sedan

Efter operation så gjorde jag också min enda – än så länge – operation om min operation.

Idag är det 5 år sedan

Positiva tankar

Dom senaste dagarna har varit lite jobbiga då det är mycket som sker på min arbetsplats. Det har varit många känslor, många samtal, mycket info…. men nu när jag fått all info och kämpar för min egna del… ja, då känns det bättre – i alla fall för min egna del.

Och jag väntar på slutresultatet.

Och så är ju jag som jag är ….. envis, vill veta vad som händer och gärna NU och inte sen. Jag vill kunna planera framåt.

Som idag – jag satte mig på altanen på eftermiddagen i det härliga vädret. Hundarna var glada att få mys i värme och sol och la sig och mös medans jag drack mitt kaffe. Vem kan tänka negativa tankar då ?

Mamma

Mamma skulle få sitt larm på sin arm fixat idag och jag skulle få ett samtal 15 minuter innan teknikern kom till henne så jag kunde åka dit och öppna dörren. Teknikern ringde vid 12.30 och sa att Telia hade grävt av en kabel och att jag skulle ringa till kontoret för att boka en ny tid.

Jag ringde på en gång och var en irriterande människa haha och dom lovade att ringa så fort dom fick igång allt igen. Men efter en timme ringde teknikern igen och sa att allt redan var fixat och han skulle åka till mamma.

Nu behövde inte jag åka dit pga Enars bröder hade överraskat mamma med ett besök och fanns på plats och kunde öppna dörren.

Jag har också pratat med dom som har hand om hjälpmedel då dom ville komma och sätta in en högre toalettstol med handtag till mamma. Jag förklarade läget för dom och sa att i det här läget får ni kontakta hemtjänsten och samarbeta för jag kan själv inte lyfta mamma för att prova ut höjden på detta.

Och det gjorde dom ! Check på den 😉

Jag har också sökt vår vårdcentral för att få höra hur dom ska göra ett EKG test på mamma. Dom vill nämligen att mamma ska komma till dom på fredag för test och träffa läkare. OK ?! Hon kan inte komma ut ur huset just nu, hur gör vi nu.

Dom skulle återkomma så dom kan åka hem till mamma och ta detta, men har inte hört något så det blir ett samtal imorgon igen.

Jag har varit och handlat lite mat till mamma och plockat in allt hos henne och när jag lämnade henne fick hon ett grillat kycklingben, tomater och ett glas vin. Och hon såg både gladare och piggare ut och det var jätteskönt.

Jag ska slänga ihop lite mat till mig och Christer innan jag fortsätter på datorn.