Shooping, Vardagsliv

Besök till Barkarby och skräp i Riddersvik

Besök till Barkarby och skräp i Riddersvik

Christer och jag gjorde i ordning oss efter lite frukost och åkte iväg till Barkarby. För att inte glömma någonting så hade vi skrivit en lista på allt som vi skulle göra. Det var lika bra att ordna med allt på en gång istället för att behöva åka runt i flera omgångar.

Vi fixade allt vi skulle förutom att köpa lite höstblommor till blomlådorna utanför fönstret på framsidan. Men det var för att det regnade för mycket.

Dollarstore

Vi började på Dollarstore där vi köpte dricka hem till oss. Sen handlade jag lite saker till mamma som hon behövde såsom tvättsvampar, schampo, balsam och 2 “hinkar / papperskorgar” som hon kan ha i badrummet så att hemtjänsten kan lägga skräp i en och en med mindre tvätt som jag kan ta med hem och tvätta.

MediaMarkt

Sen blev det en tur till MediaMarkt där vi skulle handla rengöring till kaffemaskinen som sagt till att det var dags att byta filter och rengöra.

Jag passade också på och titta lite på datorer då min privata har för många år på nacken och är totalseg trots att jag har gjort en fabriksåterställning på den.

Har fått förslag om att köpa en MacBook Air och när jag såg deras guld-färg blev jag förälskad.

Nu ska jag gå in och kolla lite på Apple.se och kolla runt lite. Jag är ingen expert på vad som ingår eller inte och jag har inte en aning om ifall Microsoft office paketet ingår när man köper en MacBook Air.

Nån som har erfarenhet av det ?

Och så det där med Ram-minne. Ha ha ! Vi tittade runt på dessa MacBook Air och jämförde med “vanliga” bärbars datorer och dom verkar ha 8 GB – klarar man sig på det ?

Rusta

Nästa anhalt blev Rusta där vi skulle byta ut våra kolsyrepatroner som var slut. Dom hade och höll på att göra om hela affären så det var lite kaos just nu. Men hittade också ett par sådana där korta stövlar för 65,- som kan vara bra att ha i höst typ när man går ut i trädgården.

Det som var lite tråkigt var att minsta storleken var 36, men jag köpte dom ändå. Ha ha ! Skulle varit super om dom haft 35, men det är ju ingenting jag kommer att gå runt i utan ha på altan.

Åkermyntan

När vi var klara och innan vi åkte hem till mamma så åkte vi förbi Åkermyntan.

Christer skulle in på “Godisbutiken” och hämta ut ett paket från Viasat. Vi fick ett bra erbjudande och ska byta från Com Hem till dom.

Sen gick vi in på Ica där vi behövde lite sker, men jag köpte också lite färdig mat till mamma som hemtjänsten kan värma till henne : terriakiwok, ett kycklingspett i chili och till middag ikväll : 2 skivor dubbelmarinerad fläskfilé med klyftpotatis med lök, soltorkade tomater och bladspenat.

Mamma

Mamma var mycket piggare och tom Christer såg skillnaden. Det var jättekul ! Jag hjälpte henne så hon fick i sig en smörgås och sen när hemtjänsten kommer kan hon ta nått av det jag köpt åt henne.

Skräp i Riddersvik

När vi gick in i Åkermyntan var det två parkeringsplatser som var belamrade med stängsel och det var en massa skrot inuti. Vi gick fram och tittade vad det var och man blir ju helt chockad. Hur mycket skit kastar folk egentligen ? Neda är bara en del utav det som dom har hittat.