Brownie med flingsalt
Brownie med flingsalt
Denna brownie gjorde jag för första gången igår och jag måste dela med mig av den. Den blev väldigt uppskattad och tom av en kinkig kollega när det gäller fikabröd tyckte att den var god.
Mycket enkel och snabb kaka. Om man har den i kylen under natten saftar den till sig och blir perfekt dagen efter.
Jag la några hallonbitar på min, men det är ju en smaksak.
Receptet finns i Fredrik Nyléns bok – se bild nedanför receptet.
Chokladganache
150 g mörk choklad – minst 55 %
1,5 dl vispgrädde
Brownie
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 – 3 tsk flingsalt
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör ihop till en slät ganache. Plasta skålen och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form ( 20 x 20 cm ) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
Rör ner ett ägg i taget.
Rör ner mjölet till en slät smet.
Häll i smeten i din form och grädda mitt i ugnen i 20 – 22 minuter.
Låt svalna.
Är din ganache för lös kan du ställa in den en stund i kylskåpet.
Bred ganachen på kakan och strö på flingsalt.