Jobba hemma, Vardagsliv

Svart vaniljsirap, inget bra kontorsbesök och brandlarm

Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det är bara att ta nya tag. En hel del som händer och hänt just nu kan man säga.

Svart vaniljsirap, inget bra kontorsbesök och brandlarm

Jag blev ju först vuxen som min man säger för ca 5 år sedan då jag lärde mig att dricka kaffe. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur det hela startade och jag började dricka kaffe, men helt plötsligt hände det. Ha ha !

Vi hade då köpt vår första kaffemaskin med bönor som man bara tryckte på knappen och så fick man sig en kopp. Det vi inte var nöjda med den var själva mjölkskummet då vi ville ha en “mjölkbehållare” på sidan så man får fin skummat mjölk till tex cafe latte / cafe machiatto.

För ca 2 år sen köpte vi vår kaffemaskin med mjölkbehållare på sidan som man kan ha i kylskåpet och bara sätta dit då tex jag älskar cafe macchiao i maskinen då cafe latte är alldeles för mycket mjölk.

Då jag inte har socker i kaffet så älskar jag att ha vaniljsirap i kaffet i stället. I början köpte jag färdig i affären, men nu gör jag alltid min egen som är supergod.

Så…. i går såg jag att min vaniljsirap var slut och jag gjorde sockervatten som skulle svalna. Och när det hade svalnat så skulle jag hälla i min vaniljessens. Jag visste att jag hade köpt mig en ny flaska och under tiden jag pratade med min kollega i Malmö skulle jag hälla i min matsked i kastrullen innan jag häller i det i min flaska.

vaniljsirap

Ser ni vad det står på flaskan ?

Jag hade köpt en flaska med svart karamellfärg 🤬 Men jag hade tur som såg det när jag hällde upp det på skeden – som tur var.

Kontorsbesök

I dag åkte jag till kontoret i Solna för att börja titta vad jag har för privata saker i skåpen och städa till i rummet innan jag slutar. Jag kan säga att jag inte hann med något utav detta.

Jag väntade bla på en leverans och när jag stod utanför huset såg jag en Postnord lastbil som verkar vara väldigt förvirrad var den skulle. Ja, inte kanske lastbilen, men chauffören. Och när han ställt sig på gatan och gick mot huset mötte jag honom och frågade om han skulle till oss.

Dörren till vår lasthiss var öppen så jag tryckte på hissen – som inte kom. Så jag fick be honom att lasta av pallen så jag fick hämta en palldragare själv på kontoret.

Hissen stod still i garaget såg jag så jag tog hissen i huset ner i garaget och gick till hissen. Gick in och dörren slog igen. Låst ! Gick in i hissen och tryckte på knappen och ingenting händer. Och dessutom inlåst.

Som tur var fanns det en dörr som inte hade gått igen som jag tog och hamnade vid lasthissen och fick gå runt huset för att gå upp till kontoret igen. Vår receptionist och jag tog varsin vagn och gick ut och packade upp pallen på vagnarna och åkte upp igen.

Brandlarm

Då det tog lite tid och springande fram och tillbaka med vagnar så satte jag mig vid datorn och skulle ta tag i jobbet igen.

Då ringde Christer och frågade om jag var kvar på kontoret. Larmet i vår hall hade gått men inget inbrott syntes. Och under tiden Christer pratade med larmbolaget så gick brandlarmet på övervåningen.

Jag satt och pratade med en säljare i mitt rum och fick bara kasta ner allt i min väska och åka hem. Antingen kom Christer eller jag hem först och larmbolaget var på väg ut.

Så det där med att städa mitt rum och ta hem mina privata saker får bli en dag nästa vecka.

Varför larmen gick vet vi inte, men inget inbrott eller brand !

Torsdagskväll, fredag semester och 10 arbetsdar kvar

Nu är det torsdagskväll, Nathis har åkt till Mörby och pojkvän och det är dax att ta tag i kvällen och det som ska göras.

Imorgon är det fredag och jag har semester. Jag ska ta med mig hundarna och hjälpa mamma med hennes fredagslunch som hon brukar ha och vara med själv. Mamma har förberett lite mat som vi fortsätter med i morgon och jag ska förbereda potatisen och efterrätten ikväll.

På måndag är det 10 arbetsdagar kvar, eller det är det ju redan nu kan man säga. Ha ha !

Hoppas du inte blev trött av all text 😊