Semester, Vardagsliv

Fredag hos mamma

Vädret är underbart och jag har varit ute i trädgården och plockat undan stolar och bord som vi haft på gräsmattan. Christer håller på och sätter på vinterdäcken på vår bil. Känns lite konstigt, men rätt som det är så kommer halkan.

Fredag hos mamma

I går hade jag semester och skulle tillbringa dagen hos henne. Då det var fredag så brukar hon ha Bengt och Kjell där på lunch. Men denna fredag åkte Bengt till Dalsland och deras syster Margareta. I stället var det jag, Christer och Kjell som skulle äta lunch tillsammans.

Kvällen innan så förberedde jag potatis som jag skar i strimlor och förstekte lite och gjorde en äppelpaj av äpplen som mamma hade fått från Kjells trädgård. Den pajen är så god och jag har faktiskt gjort den flera gånger. Jag ska sätta in recept på den.

Jag var hos mamma vid 9-tiden och vi satte igång och planerade vad som. skulle göras med förrätt, varmrätt och dukning.

Jag gick ut i mammas trädgård och klippte lite blommor som jag satte på bordet.

Vid 12 kom Kjell och efter en liten stund Christer.

Mamma och jag hade gjort en jordgubbsmargarita som vi började med innan det var dags för förrätt.

Jag hade köpt dom större krustaderna som vi fyllde med kantarellstuvnning. Och kantarellerna hade mamma fått från Bengt.

Hundarna tyckte det var jättemysigt att ligga på altan och titta ut genom fönstret.

Mamma hade stekt både oxfilé och fläskfilé dagen innan så dom åkte ini ugnen och potatisen stod på spisen och fick fin färg.

Istället för en sallad till dekorerade. jag hela tallriken med grönsaker och köttet i mitten.

Sen blev det kaffe och äppelpaj med råkräm som Fredriks fika har gjort och mamma och jag var nyfikna på testa.

Mamma gick och vilade en stund när Christer och Kjell åkt och jag tog hand om all disk och plockade undan.

Mamma och jag fick en låda äppelmust av Kjell som han hade åkt till ett musteri och gjort av sina äpplen som han har i sin trädgård. Vi fick också äpplen som han plockat. Mamma tog 2 st hon ville ha och sen tog jag hem resten. Jag vill göra en ny äppelpaj fast tänkte göra en mindre till mig och Christer. Kjell fick med sig pajen till honom och Monia.

Jag ska plocka undan lite och sen sätta mig vid datorn och göra saker som jag planerat att göra igår. Men ibland går inte alla planer i lås pga vissa orsaker. Och då får man ta tag i dom idag.