Vardagsliv

Första veckan avklarad

Godmorgon på er allihopa – eller god förmiddag kanske man säger nu 🤔 Molnen börjar skingra sig och man ser både blå himmel och lite solstrålar. Superhärligt, för igår var det en rätt mörk dag.

Första veckan är avklarad

Nu har min första arbetsfria vecka gått och jag går in på 2:a. Men nu är det dax att sluta tänka så och se framåt.

Helgen har varit underbar då det både har varit avkoppling, men också en helg där det blivit en del saker gjorda. I lördags förmiddags skrev jag att jag fixade till framsidan i fredags när det var fint väder. Och på lördagen blev det också fint väder så då fick baksidan sig en liten städning. Ormbunkarna som vissnat ner helt är nu borttagna.

Sen såg jag i morse att det visst var lite mer skräp som ska bort, men det kan jag ta i veckan. Det är ju ingen som tar ifrån mig det jobbet precis. 😬

Så året runt

Jag köpte tidigare frön “så året runt” och nu har dom blivit sådda.

Det är både gurka, tomater och chili. Jag gick också över till grannen – Petra – med en påse tomater då jag visst köpt 2 likadana påsar, eller samma sort kanske man ska säga. Vi brukar dela lite såna där saker till varann. Jag har fått två grenar från hennes Jamaican Bell buske som hon har på altanen och som blivit jättestor.

På bilden ovan ser man längst till vänster några små uppväxta växter. Det är från frön från en torkad Jamaican Bell som jag också fått från Petra.

Jag har väckt mina amaryllis-lökar

Det här virrvarret har jag tagit fram också. Det är Amaryllis lökar som har varit gömda under en buske sen januari. Jag har dragit upp dom ur jorden och ska nu få torka till lite innan jag tar in dom och så får vi se om dom kommer att blomma om.

Snabbinläggning

I min smakbox fick jag en flaska snabbinläggning. Jag provade först att göra picklade rödlök med denna och det var jättegott. Och i helgen provade jag att lägga in gurka med den också. Och det var lika gott.

Visst kan man göra en egen inläggning då det är lätt, men det här var väldigt smidigt. Och jag hittade den faktiskt i min affär där jag brukar handla.

Som. ni ser på bilden är produkten från Zeta och jag har hittat en hel del goa recept på deras hemsida.

Söndag och fars dag

Igår var det söndag och fars dag. Vi låg kvar i sängen och tittade på nyheterna innan vi gick upp. Och medans jag fixade hundarna så tittade Christer i kylskåpet för att se vad vi skulle äta för frukost. Och karlar är ju lite roliga ibland – äh, vi tar nått enkelt så går det snabbt att göra. Vadå snabbt att göra ? Det är ju jag som brukar laga maten. 🤣

Det slutade med att jag gjorde amerikanska pannkakor och både Christer och hundarna var glada. Ha ha

På kvällen blev det stek med en hel del hemmagjorda saker ; gelé, inlagd gurka och sås från steken.