Handling, Vardagsliv

Kantstötta grönsaker och frukt och avstånd

Många butiker tar idag hand om kantstötta grönsaker och frukt och säljer ut billigare. Det tycker jag är super istället för att det blir kastat.

Jag var alldeles nyss och handlade innan det blir mer folk. Och jag kan faktiskt säga att det märks på folk som är ute tidigt och handlar. Dom är faktiskt försiktigare, håller avstånd och äldre har munskydd. Går man och handlar tex efter kontorstid när folk rusar in och bara springer runt och roffar åt sig sina varor så  märks det att dom inte alls tänker likadant. Det ska gå fort, man trycker sig emellan mellan folk och struntar i att hålla avstånd.

Det finns många tycken när det gäller det här med avstånd, munskydd och alla lagar runt omkring. Men jag kan säga att jag förstår inte varför dom inte inför att alla ska använda munskydd när dom åker kommunalt och då speciellt på bussarna.

Jag åker ju inte så mycket. kommunalt,  men förra veckan gjorde jag det då jag åkte in till stan för att träffa min yngsta dotter. När vi åkte hem så var det ingen som höll avstånd varken på t-bana eller bussar. Folk satte sig bara överallt precis som om det inte var något konstigt.

Alla dom. här grönsakerna och frukten köpte jag i en påse idag för 20,- Paprikorna var lite kantstötta, sparrisen inte så fräscha längst ner, bananerna mogna och det var väl 2-3 hallon i förpackningen som inte var helt ok. Men allt går att använda.

Vad jag ska göra med tranbären har jag inte en aning om, men jag får väl googla 🤔

Torsdag

Igår torsdag skrev jag att jag skulle en sväng hem till mamma och sen till Vällingby. Och så blev det också.

Hemma hos mamma hjälpte jag henne ta fram saker som hon behövde till sin fredagslunch med tallrikar, glas och bestick. Kastrull fylldes med vatten så mamma kunde koka potatis och göra potatismos då hon ska göra en fiskgratäng på torsk, sås och räkor.

Sen hade jag en uppgift att fixa mammas bokföringsprogram. Visste inte om jag hann, men satte mig vid hennes dator för att kolla om jag kunde fixa till det, för hennes uppdatering av programmet hade inte funkat och hon kom inte åt någonting. Men jag chattade med leverantören av programmet och dom hjälpte mig att installera om det och se till att mamma kom åt allt igen. Så skönt att ha det gjort.

Nathis fyller år på måndag och hon ville ha ett nytt set nagler gjorda i present så igår hade hon en bokad tid på salongen där jag gör naglar och till den tjejen som gör mina. Jag åkte till Vällingby och där höll dom på att förbereda för isbanan som brukar finnas i centrum och så att barnen kan få åka lite skridskor.

Sen gick jag till salongen och där filades det för fullt. Naglarna blev jättefina som vanligt, och jag skulle ta kort på dom sen när vi kom hem. Men då gick Nathis in i en dusch, fixade sin väska och så blev hon hämtad av Michal. Så kort får jag ta efter helgen när hon kommer hem.

Nu ska  här ätas lite frukost, ta hand om köket lite snabbt och sen blir det lite skriva