Vardagsliv

Varför har vi svårt att be om hjälp ?

Varför har vi så svårt att be om hjälp ?

Jag tror jag har skrivit flera inlägg där jag tror att jag varit tillbaka, men nu vet jag att jag är det ! Jag har fixat och donat hemma och trott att jag varit tillbaka, men har haft några dagar hit och dit som känts ok, och trott att …. ja, inte vet jag….. att jag varit sjuk, varit trött …… , men nu springer jag omkring i huset och fixar och donar som aldrig förr 😆 I’m back !

Vad var det som vände ? Jag vet inte inte riktigt vad det var som vände, eller kanske……. jag skickade ett mail till två utav mina blogg-gurus Anne på Veckomagasinet, och Sabina Bergstedt och förklarade för dom att jag behövde deras hjälp med vissa saker, och efter det kändes det mycket bättre. Sen får vi lösa det därefter, men bara jag fått ur det ur mitt “system” så känns det bra !

Alla måste vi våga erkänna när vi inte förstår och behöver hjälp !

Varför har vi så svårt att erkänna när vi behöver hjälp och inte förstår ? Varför kan vi inte hjälpa varann ?

Jag har alltid varit en ärlig person både när det gäller mitt privata liv och på mina arbetsplatser. Vi är inte mer än människor, och alla kan göra fel eller behöver hjälp !

Jag har alltid talat om för mina närmaste när jag tycker att något gjorts fel, men också hjälpt till om det behövts, och det är något som mina närmaste vet – jag hjälper alltid till om jag kan, och tänker först och främst på andra än mig själv. I både gott och ont.

Nått jag har lärt mig att var ärlig på mina arbetsplatser är att erkänna om man inte hinner eller gjort något fel, för är det något en arbetsgivare inte tycker om så är det när man ljuger och inte erkänner eller berättar sanningen.

Självklart gäller det också sina närmaste, men jag kan säga av egen erfarenhet att jag tror aldrig jag har haft så bra arbetskamrater på Cloetta när det gällde min avdelning, säljare eller teamledare som förstod när man glömt eller gjort ett misstag när man erkände och gjorde det bästa av situationen !

Jag har många idéer när det gäller betong, jag håller på och syr hundkläder, men det kanske inte är nått som går runt, men jag hoppas att jag hittar något som går runt just nu och kanske några månader framåt.

Dessutom är jag skribent på Blogbiz, och där hoppas jag på lite framgång.

Rum för rum

Nu när jag är hemma så håller jag på att gå igenom våra rum för rum – utvändigt just nu. Sen får jag öppna lådor, skåp och gå igenom. Och just nu har jag gått igenom Christers och mitt sovrum som jag kommer tillbaka till imorgon!