Julen 2020, Vardagsliv

Jultema – Amaryllis

Jultema – Amaryllis

mitt förra inlägg så skrev jag att det vore kul om vi kunde peppa och ge varann förslag på allt som har att göra med julen att göra då det kommer att vara en annorlunda jul i år. Om du inte läst det så klicka på den blå texten ovan så förstår du vad jag menar.

Här kommer mitt första inlägg på mitt jultema !

När mina och mammas amaryllis hade blommat ut förra julen ville vi prova att spara lökarna för att se om dom kan / vill blomma om.

Vi sparade våra lökar på två olika sätt – inte medvetet, men nu kul.

Mammas lökar la vi i en låda med lite jord i och sen var planen att vi skulle ta ut dom i trädgården när dom vissnat ner.

Men sen kom corona, mamma blev sjuk och sen gick tiden. Så mammas lökar har stått i hennes arbetsrum under bordet inomhus.

Mina lökar stoppade jag i en stor kruka med jord och fick förslag på olika sidor att ställa denna stora kruka under en buske eller skyddat. Men då jag inte har nån stor buske att ställa krukan under har den stått under vår luftvärmepump som är på vår framsida vid ytterdörren.

I går var jag hemma hos mamma och jag tog fram hennes lökar som redan börjat skjuta skott mitt i löken.

Om det bara i blad eller om det kommer något mer vet vi inte, men jag planterade om dom 5 lökarna hon hade i egna krukor och ställde på hennes inbyggda altan för ljus.

Mina lökar har inte fått dessa små gröna skott i mitten av löken, men nu har jag satt ner dom i en gemensam stor kruka för att se om det är någon som kommer att ta sig.

Jultema – Amaryllis

Jultema - Amaryllis

Strunt samma om dom kommer att bli sena. För förra året var det många som blommade väldigt tidigt och det är inte heller kul.

Vi vill testa om det funkar, om det kommer upp blad eller tom nya blommor.

Har ni sparat några lökar eller köper ni nya varje år ?