Pyssel - hemma, Vardagsliv

Pyssel och fix

Pyssel och fix

Sån lördag har det i alla fall varit här.

Då jag haft lite annat att göra i veckan så har alla kartonger som julgrejerna legat. Tomtar och annat är ju uppsatt så kartongerna ställdes på altanen för att sen ställas in i förrådet igen. Och igår åkte dom äntligen in och altanen blev ren. Så skönt.

Christer och jag passade då på att sätta upp plast-gran-girlangen runt altanräcket när vi ändå var ute och fixade. En timer sattes dit och så här lyser det på kvällen.

Pyssel och fix

Jag passade på att måla lite på dan när det fortfarande var mörkt. Just nu är det en dörr till ett skåp i badrummet och en tvättkorg. Sen har jag hittat lite mer saker som jag vill måla.

Jag har köpt en primer så jag slipper slipa och hålla på och sen målar man över den. Superbra ! Jag har målat om våra delar på en bokhylla som vi ställt ut på fler ställen på nedervåningen.

Då det har regnat så mycket den sista tiden så blir gräsmattan precis nedanför trappen från altan så geggig, så jag var faktiskt uppe och klippte av lite grankvistar och la dit som man kan gå på istället.

Innan hoppade jag över den delen, men nu kan jag gå på det. Däremot så är det hundarna som hoppar över detta nu eller går på stenarna som är som en mur. Ha ha !

Då jag fick lite kvistar över så fick tomtarna på framsidan lite pyssel också.

Jag hade satt en kruka i denna med “plättar i luften”, men den var ju superkänslig så den fick jag tyvärr kasta. Så en amaryllis fick ta den platsen istället, och då har den ju en ställning också.

Söndag

Idag låg vi faktiskt lite längre i sängen och när hundarna hade fått mat och jag mitt kaffe så tittade vi på julkalendern.

Innan den började så såg vi en sån god maträtt på tv4 – kyckling med vispad dragonkräm och parmesanpommes. Det roliga var att jag igår tog fram en kyckling till middag ikväll så jag kommer inte ha filéer som detta recept har, men hittade ett recept på hel dragonkyckling som jag ska göra. Men sen blir det dragonkräm och parmesanpommes till.

Ska bli spännande att göra och recept kommer efter middagen 😁

En typisk bild på Lillan där hon gömt sig i filten, men vill ändå ha koll på oss och inte missa något