Vardagsliv

Barnbarnens helg

I helgen har det varit våra barnbarnens helg trots att det snart är jul.

Vi startade på lördagen med att strunta i frukosten och tog hand om hundarna och tog en kaffe. Sen åkte vi till Barkarby och Ica Maxi och handlade vår julmat.

Vi hade tänkt att åka riktigt tidigt när dom öppnar redan klockan 6, men det var ju ändå lördag och vi var där vid åtta tiden.

Väl hemma käkade vi lite och gjorde iordning oss för att sen åka ut till Värmdö. Christer dotter bor en bit ut så det tar oss 1 timme från dörr till dörr för att komma dit.

Det gäller ju att träffa dom vi kan på rätt avstånd innan det är just julafton och då vi inte kommer att synas. Benitha och hennes familj kommer att åka till Spanien över julen och vi hade en kartong med böcker till Aurora som vi ville överlämna.

Barnbarnens helg / lördag

barnbarnens helg

Aurora hade fått komradio i julklapp och den gick hon med i handen hela tiden vi var där.

När vi åkte därifrån passade vi på att gå in på Brisak. Det är ju inte så ofta vi är på Värmdö så då gäller det att passa på.

Förra året när vi åkte innan jul så var det mycket tidigare och då var det fullt i hela affären med julsaker. Nu var det ganska utplockat, så nästa år ska vi åka tidigare.

Vi kom hem med lite småsaker och jag köpte en ny stjärna till altan då den som hängde uppe började gå sönder i mitten.

Man får ju lite tips när man går i butiker och jag tog fram en lykta och la en ljusslinga i som får lysa upp i vår hall.

Barnbarnens helg / Söndag

Söndagen och på rätt dag och Charlie fyllde 10 år.

Christer och jag åkte till Michis och alla grabbar och tog en fika och överlämnade paket.

Varför min kamera på telefonen inte har sparat bilderna vet jag inte. Det blev bara en bild kvar och det var på Nisse vid ytterdörren.

barnbarnens helg

Hemmafix

När Christer och jag kom hem så tog vi det lugnt ett tag. Sen gravades det en bit lax till julafton, paket till barnbarnen slogs in och lite annat gjordes också.

Jag planerade om vad som ska göras inför jul innan det var dax att gå och lägga sig

Snart jul

Inte många dagar kvar och det sista ska göras. Men på onsdag brukar Christer och jag göra det sista med att griljera skinka och annat.

Jag ska göra älgköttbullar och Jansson också.

Men nu ska jag sätta mig i bilen och åka och handla det sista som mamma vill ha till jul.