Tacopaj med god sås
Tacopaj med god sås
Häromdagen gjorde jag en t acopaj som jag har fått tips om. Jag visste inte hur alla smaker skulle kunna jämföras med den vanliga tacon med skal eller bröd som man brukar äta.
Men både jag och min man blev glatt överraskad över denna saftiga tacopaj med en mycket god sås till. Såsen kan inte bara användas till denna paj, utan också till sallad, ägg eller egentligen vad som. helst som man. vill ha nått såsigt till. Tycker jag i alla fall.
Originalreceptet kommer från Jennys Matblogg och skillnaden jag gjorde ifrån detta var att jag har majs och hackad lök i pajen också. Wendelins kaffe online
Pajdeg
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 del mjölk
Fyllning
- 800 g blandfärs
- 2 påsar tacokrydda
- 1/2 burk med tomatkross
- jag hade i hackad lök
- jag hade i majs efter smak
Topping
- skivade tomater
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 2 dl riven ost
Såsen
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 3 msk majonäs
- 2 msk chilisås
- 1 – 2 tsk italiensk salladskrydda
- 1 pressad vitlöksklyfta eller efter smak
- cayennepeppar
Ugn
225 grader
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Kavla ut den och tryck ut den i en form med löstagbar botten.
Stek färsen och löken om du vill ha det i. Tillsätt kryddor och tomatkross och om du vill ha i majs. Låt allt stå sjuda några minuter.
Fyll pajskalet med färsen och lägg tomaterna ovanpå färsen,
Blanda ihop creme fraichen med den rivna osten och bre ut över tomaterna.
Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 – 25 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt tills den ska serveras.