Vardagsliv

Tacopaj med god sås

köpa kaffe online
Det skulle så klart vara gott med en kopp kaffe till denna taco. Varför inte köpa kaffe online och njuta av dagen?

Tacopaj med god sås och att köpa kaffe online

Häromdagen gjorde jag en tacopaj som jag har fått tips om. Jag visste inte hur alla smaker skulle kunna jämföras med den vanliga tacon med skal eller bröd som man brukar äta.

Men både jag och min man blev glatt överraskad över denna saftiga tacopaj med en mycket god sås till. Såsen kan inte bara användas till denna paj, utan också till sallad, ägg eller egentligen vad som. helst som man. vill ha nått såsigt till. Tycker jag i alla fall.

Originalreceptet kommer från Jennys Matblogg och skillnaden jag gjorde ifrån detta var att jag har majs och hackad lök i pajen också.

Pajdeg

 • 4 dl mjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 50 g rumsvarmt smör
 • 1 1/2 del mjölk

Fyllning

 • 800 g blandfärs
 • 2 påsar tacokrydda
 • 1/2 burk med tomatkross
 • jag hade i hackad lök
 • jag hade i majs efter smak

Topping

 • skivade tomater
 • 2 1/2 dl creme fraiche
 • 2 dl riven ost

Såsen

 • 2 1/2 dl creme fraiche
 • 3 msk majonäs
 • 2 msk chilisås
 • 1 – 2 tsk italiensk salladskrydda
 • 1 pressad vitlöksklyfta eller efter smak
 • cayennepeppar

Ugn

225 grader

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Kavla ut den och tryck ut den i en form med löstagbar botten.

Stek färsen och löken om du vill ha det i. Tillsätt kryddor och tomatkross och om du vill ha i majs. Låt allt stå sjuda några minuter.

Fyll pajskalet med färsen och lägg tomaterna ovanpå färsen,

Blanda ihop creme fraichen med den rivna osten och bre ut över tomaterna.

Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 – 25 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt tills den ska serveras.

tacopaj med sås

Smaklig måltid !

Hur brygger man kaffe? En enkel guide.

Att brygga kaffe är en konstform som kräver precision och noggrannhet. För många är kaffe en nödvändighet för att starta dagen eller hålla sig alert under arbetsdagen. Men beroende på vilken typ av kaffe du brygger och hur du brygger det kan smaken och kvaliteten påverkas avsevärt. För att brygga en perfekt kopp kaffe är det viktigt att ha rätt verktyg och teknik samt att välja rätt kaffebönor.

Det finns olika typer av kaffe att brygga inklusive espresso, cappuccino, latte och filterkaffe. Varje typ av kaffe kräver en annan bryggningsteknik och olika verktyg. För att brygga filterkaffe behöver du till exempel en kaffebryggare eller en kaffemaskin, medan espresso kräver en espressomaskin. Oavsett vilken typ av kaffe du brygger är det viktigt att ha rätt mängd kaffe och vatten, samt att använda färska kaffebönor av hög kvalitet.

 • För att brygga en perfekt kopp kaffe är det viktigt att ha rätt verktyg och teknik samt att välja rätt kaffebönor.
 • Varje typ av kaffe kräver en annan bryggningsteknik och olika verktyg.
 • Oavsett vilken typ av kaffe du brygger är det viktigt att ha rätt mängd kaffe och vatten samt att använda färska kaffebönor av hög kvalitet.

Vad är kaffe

Kaffe är en dryck som tillverkas genom att brygga rostade kaffebönor. Kaffebönor kommer från kaffeträdet och de flesta kaffebönor som används för att göra kaffe kommer från arterna Coffea arabica och Coffea robusta. Kaffe är en av de mest konsumerade dryckerna i världen och det finns många olika sätt att brygga kaffe på.

Kaffe innehåller koffein, vilket är en naturlig stimulant som kan hjälpa till att öka vakenhet och koncentration. Koffeinhalten i kaffe varierar beroende på bönornas ursprung och hur de har rostats. Generellt innehåller ljusrostat kaffe mer koffein än mörkrostat kaffe.

Utöver koffein innehåller kaffe också antioxidanter och andra föreningar som kan ha hälsofördelar. Forskning har visat att kaffe kan minska risken för vissa sjukdomar, såsom typ 2-diabetes och Parkinsons sjukdom. Men det är viktigt att komma ihåg att allt för mycket kaffe kan ha negativa effekter på hälsan, så det är viktigt att dricka kaffe med måtta.