Inlägg

Har du köpt hus och har rätt villaförsäkring ?

Sponsrat inlägg i samarbete med Villaförsäkring

Har du köpt hus och har rätt villaförsäkring ?

När man planerar att köpa hus och ska runt och tittar på olika objekt planerar man alltid var man ska bo, hur man vill att det ska se ut och man planerar i huvudet hur man kan möblera i rummen.

Men det finns också andra saker som man ska tänka på när man köper hus och det är bla försäkring.

villaförsäkring

Villaförsäkring

Om du tidigare bott i en lägenhet har du säkert haft en hemförsäkring som skydd om något händer. Flyttar till ett hus kan andra saker hända och då behövs det en villaförsäkring.

Det finns en hel del villaförsäkringar och det kan vara en djungel att förstå vad man ska tänka på när man väljer rätt försäkring just för dina behov.

Om du vill ha tips, råd och information finns det en sida som kan hjälpa dig med detta innan du väljer din villaförsäkring.

En villaförsäkring gäller både om du äger huset du bor i, men även om du hyr ut det.

Villaförsäkring ska du också ha om du har ett sommarhus då det kan hända saker när du inte befinner dig där, tex på vintern.

Vad kostar en försäkring

Har du andra försäkringar idag kan ditt försäkringsbolag ha villaförsäkring som du kan teckna. När man har fler försäkringar på samma försäkringsbolag får du ofta rabatt på dom.

Att jämföra priser och vad som ingår i försäkringen är viktigt beroende på hur mycket du vill betala och vad du vill försäkra.

På villaförsäkring.se finns det exempel på vad en försäkring kan innehålla. Och vad som inte täcks om en olycka är framme.

Skador på hus och tomt är vanliga skydd i en villaförsäkring. Förorsakar du själv en skada själv pga olika orsaker så kanske det ingår i försäkringen.

Vill du skydda dig och ditt hus ännu mer finns det tillägg som du kan teckna. Alla försäkringsbolag har olika tillägg så jämför vad som passar dig och ditt boende.

Gå in på sidan och läs alla tips och råd så att du inte missar något.

Här finns också tre rekommenderade försäkringar som du kan läsa mer om innan du tittar på andra försäkringsbolag.