Vardagsliv

Söndag ska väl vara en lugn dag

Söndag ska väl vara en lugn dag. Och det har vi sagt att vi ska ha idag. Jag gjorde ju så mycket igår.

Alla blommor fick lite extra omvårdnad igår också. Dom här fick jag av mamma som små skott som har växt till sig ordentligt och nu har jag fått egna stänglar med skott på.

Dom ska få växa till sig lite mer innan jag tar bort dom och planterar. Dessutom ska dom till en fd arbetskollega.

Jag skulle nämligen skicka det här kortet bla till min mamma och visa hur mycket dom växt och skickade då till Ann – min fd arbetskollega.

Det slutade med att jag bestämde att hon ska få skotten planterade.

Det här är den sista Amaryllisen som blommar. Den köpte jag på ÖoB för 25 kronor och hade 2 stänglar. Den andra blomman har redan blommat ut.

Så denna Amaryllis och den som står i hallen är det sista juliga som finns kvar inne i huset.

Serie en lugn dag

Vi började för ett tag sedan och titta på en serie :

Söndag ska väl vara en lugn dag

Eftersom vi bestämt att det ska vara en lugn dag idag så fortsatte vi titta på den imorse. Vi är på sista säsongen och just nu är det det allra sista avsnittet som vi tittar på.

Har ni några förslag på serier som man ska titta på ?

Bak

Eftersom det inte blev något bak i fredags som jag tänkt – när det gäller kanelbullar, och igår tog det så lång tid med julsakerna så får jag baka idag.

Smöret som jag redan blandat med kanel och vaniljsocker står på diskbänken och blir rumstempererat så att det går att bre ut på degen.

Jag har inte riktigt fastnat för nått speciellt recept på vetedeg, så idag ska jag prova Roy’s recept.

Gårdagens middag

Vi brukar äta kött på lördagar och för att byta om lite så gjorde jag Biffstroganoff med Oxfilé. Receptet jag gick efter hittade jag på Kokaihop.

Inte för att det behövs något recept egentligen, men eftersom jag aldrig gjort detta på just oxfilé så ville jag ha lite tips.

Denna blev riktigt god och kan absolut rekommenderas.