Mat - Kött, Mat - Ris Pasta Nudlar

Pasta med fläskfilé i vitlökssås

Pasta med fläskfilé i vitlökssås

Pasta med fläskfilé i vitlökssås

Här är en pastarätt som passar både till vardags och till helg. Vi har ätit den flera gånger och jag kan varmt rekommendera den.

Originalreceptet finns på Matklubben, men då jag nu gjort den några gånger så har jag lagt till svamp och gör mer sås än originalet. I receptet har jag skrivit in enligt original, men det skriver jag också i beskrivningen.

4 portioner

  • tagliatelle eller pasta som du vill ha
  • 400 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul och 1 röd paprika
  • skogschampinjoner – jag lagt till mot original
  • 1 – 2 vitlöksklyftor

Sås

  • 200 g färskost med vitlökssmak
  • 1 1/2 dl köttbuljong
  • hackad persilja

Ugn

175 grader

 

Salta och peppra filén och stek den så den får en fin yta.

Lägg filén i en form och stek tills innertemperaturen är 65 – 70 grader.

Täck filén med folie när den är klar.

Strimla paprikorna och hacka vitlöken. Dela svampen i bitar om du vill ha ha det.

Gör iordning buljongen. Det brukar vara en 1 buljongtärning till 1/2 liter vatten. När jag gör buljongen så gör jag på en 1/2 liter vatten och använder 3 dl så det blir dubbelt enligt ovan mängd.

Fräs paprika och vitlök och ta upp. Fräs svampen.

Om du vill ha svamp så kan du blanda ihop svamp, paprika och vitlök och hålla varmt.

Koka pastan.

Häll köttbuljongen i en kastrull. Som ovan mängd eller dubbelt som jag brukar göra då pastan drar åt sig så mycket sås.

Smält ner färskosten enligt ovan mängd eller dubbelt i buljongen. Smaka av med salt och svartpeppar om du vill.

Jag blandar pastan med grönsaker och sås och lägger ner i en form. Du välja hur mycket sås du vill hälla på om du gjort dubbelt som jag. Och sen sparar jag såsen om nån vill hälla på extra på köttet.

Skiva upp köttet och lägg ovanpå pastan.