Vardagsliv

Nu tänker i alla fall jag ta helg

Nu tänker i alla fall jag ta helg – det tycker jag att jag är värd.

Helg

I går var det fredag och helgen närmade sig. Även om jag är hemma på dagarna så har man rutin på att dagarna.

Mamma brukar ha Enars bröder på lunch på fredagar och det hade hon även igår. Och jag vet att dom brukar åka hem runt tre tiden.

Men i går ringde en utav bröderna till mig vid två tiden och då det aldrig händer blev jag självklart jätteorolig.

Han berättade för mig att dom hade satt sig för att äta och helt plötsligt ser dom att mamma kipar efter andan och sen tuppar av.

Hon hade fått mat i halsen.

Dom ringde 112 och fick hjälp via telefon och la mamma på golvet. Mamma blev blå om läpparna men till slut fick dom ut matbiten som täppt till i halsen.

Självklart var dom skärrade, men jag kan ju aldrig tacka dom nog för att dom räddat livet på min mamma.

Ambulans

Mamma fick åka in med ambulans till St Göran för att kolla så att allt såg ok ut och bröderna åkte hem.

Det gick inte att ringa mamma, men hon skickade ett sms och sa att hon skulle på röntgen. Sen hörde jag inget mer.

Klockan fem ringde jag sjukhuset och dom sa att det åtminstone skulle ta en timme till.

Hjärtat gick på högvarv och att ställa sig och göra middag var det inte tal om. Jag hade planerat att vi skulle göra hemmagjord pizza.

Vid sju kom jag äntligen fram då telefonisten inte kunde koppla mig vidare innan dess pga kö till medicinavdelningen.

Då fick jag veta att dom hade fått svar ifrån röntgen men att läkaren skulle ringa upp mig. Då började hjärtat slå igen.

Vid åtta ringde en sköterska mig och sa att allt såg ok ut och att mamma skulle få åka hem. “Men du kanske kan hämta henne” fick jag i örat.

Nä. Hon inte gå utan sin rullator, det är trappor både upp och ner utanför hennes dörr. Och jag hade tagit ett glas vin för att lugna ner mig själv.

Dom skulle köra hem henne med transport med en rullstol och skulle då komma hem inom en timme. Och det innebar vid nio.

Så Christer och jag satte oss i bilen och åkte till mamma då hon inte hade någon nyckel med sig. Vi passade på att lägga upp alla hennes julsaker på vinden. Och jag diskade undan efter deras lunch.

Men mamma kom inte förrän klockan tio. Christer hjälpte chauffören att få in mamma så han slapp ta fram sin ramp.

Vi var hemma vid elva och då var det alldeles för sent att sätta igång med middag. Vi hällde upp lite gott att dricka och satte oss framför tv’n en stund. Jag pärlade lite tom.

Nu kunde vi väl ta helg ?

Inte en gång till

Jag försökte ringa mamma och signalerna gick fram och ingen svarade och blev helt galen. Jag skickade sms men fick inget svar.

Herregud, vad har hänt nu då ?!

Sen fick jag ett mail ifrån mamma att hon inte kunde svara i telefon eller ringa och hade gått in och mailat till mig från datorn. Hela telefonen var låst.

Det fick bli lördagens ärende.

Christer och jag gick inte och la oss förrän vid två och sov faktiskt ända till klockan nio.

Då hade jag fått ett mail till av mamma som hade försökt stänga av sin telefon utan resultat.

Jag tog en kaffe och åkte sen över till mamma. Men jag lyckades inte heller. Det gick inte att stänga av telefon även om jag försökte.

Blind mode

Jag visste att det fanns en telefonbutik i Åkermyntan så jag åkte dit för att kolla om dom kunde hjälpa mig. Men den var stängd.

Så det var bara att sätta sig i bilen igen och åka till Vällingby där det finns ett antal telefonbutiker. Nån måste ju veta vad som hänt.

Jag gick in i Tele2 butiken där det stod tre tjejer och. jag frågade om nån var expert på Samsung telefoner, men det var det ju inte.

Jag tog fram telefonen och tryckte på mammas telefon så att dom kunde höra hur det lät när man tryckte på nån app. Det plingade bara till men man kom inte in på någonting.

Ah, sa en tjej helt plötsligt. Hon har satt den i blind mode. Va ? Har jag aldrig hört talas om. Men fick förklarat för mig att hon kommit åt något och satt telefonen i blind mode – något som dom blinda har.

Och hon löste det. Jag vet inte hur, men händer det fler gånger så får jag googla och försöka lösa det.

Telefonen är nu återlämnad till mamma och jag sa till henne att tugga maten, inte ramla eller göra så med telefonen igen. Ha ha !

Nu tänker i alla fall jag ta helg

Långt inlägg, men det är ju en del som hänt.

Men nu tar jag helg.

helg