Pyssel - hemma, Vardagsliv

Varför mer snö nu ?

Varför mer snö nu ? Jag vet att det finns andra som blir glada, men jag skulle gärna vara utan.  Och nu ska det enligt vädret komma ner 10 cm under dan igen.

Så ska man göra någonting så ska man nog göra det på förmiddagen så

Varför mer snö nu ?

Christer har åkt till jobbet och jag ska väl ta tag i dagen om en liten stund. Helgen har varit lite upp och ner, men den blev helt ok till slut.

Jag kunde inte riktigt koncentrera mig på lördagen, men efter några timma i köket så kändes det bra.

Jag är evigt tacksam mot Enars bröder som fanns på plats när mamma satte i halsen. Hade dom inte varit där så hade det inte gått bra.

I lördags skrev jag vad som hände i fredags.

Lite pyssel hemma

Jag har lite många projekt på gång samtidigt, men då kan man välja vad man vill göra dag för dag. Men det beror ju på vilken tid det är på dan också.

Jag håller ju på och målar både en dörr till ett smalt skåp i badrummet och en tvättkorg. Det vill man ju måla på dan när det är ljust.

Och nu är dörren klar i alla fall.

Terapi – matlagning

Efter att jag varit ute på lördagen och kom hem skulle jag ta helg, men jag hade lite svårt att ta mig för något. Plockade lite här och plockade lite där.

Min kropp började nog koppla av från fredagskvällens händelse.

Till slut ställde jag mig i köket och gjorde i ordning middag för att ha något annat att tänka på. Jag sa till Christer att det får ta den tid det tar.

Så det blev färsbiffar med rödvinsås, baconströssel och ugnsbakade tomater, brysselkål i ugn med cheddar och potatisgratäng.

Färsbiffarna blev jättegoda så det receptet ska jag sätta in som jag hittat i nån tidning.

Denna rödvinssås var en enklare variant och jag kan tala om vad som hörde när jag gjorde den. Att smälta socker vet vi ju alla hur varmt det blir.

Jag skulle ta bort lite hårt socker från skeden och kom åt med skeden på en utav mina naglar som bara sprätte till och flög iväg.

Så nu har jag ett långfinger med en kort nagel. Men det får bli lite plåster för jag ska dit om två veckor igen.

Klockan är nu åtta och nu är också mamma väckt och jag ska ta mig lite frukost.