Räkfyllda krustader
Räkfyllda krustader
Jag hittade detta recept i en veckotidning som jag hade rivit ut. Jag testade och gjorde denna och det är ju en mycket enkel förrätt som går fort att göra.
Man kan ju fylla krustaden med vad man vill, men jag gjorde enligt receptet men la till lite kryddor som chilipeppar och en stänk av citron. Både för att få till lite styrka och syra.
Jag har alltid frysta örter hemma i frysen då den är så fint skuren.
Receptet nedan är för 6 stycken krustader, men jag halverade receptet när jag gjorde den till mig och Christer. Även om vi bara är två så vill man ju ha mycket räkor i.
6 krustader
Ugn : 200 grader
- 1 rulle kyld smördeg 250 g
- 2 msk smör
- 2 msk mjöl
- 2 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 1 msk hummerfond
- salt och peppar
- chilipeppar
- stänk av citron om man vill
- 500 g räkor med skal
- 2 msk hackad dill
Krustader
Rulla ut smördegen och sporra ut 6 stycken rundlar som är ca 10 cm i diameter.
Lägg rundlarna på ett bakpapper.
Tryck ut en rundel till i mitten av varje rundel men inte ända ner i botten så den delar sig. Jag var lite för försiktig så var inte rädd att trycka ut rundeln.
Picka smördegen i den innersta rundeln så att den inte höjer sig under gräddningen. Den gör kanske det i början men sjunker sen ner igen.
Grädda mitt i ugnen i 10 – 12 minuter tills krustaderna fått fin färg.
Fyllning
Smält smöret i en kastrull och strö på mjölet och rör ihop.
Späd med grädde och vin under tiden såsen kokar ihop och sjud i 3 minuter.
Smaka av med salt, peppar, chilipeppar och citron.
Blanda i den hackade dillen eller om du som jag brukar ha – den frysta finhackade dillen.
Skala räkorna och blanda i såsen men spara några om du vill ha och garnera med.
Fyll krustaderna och servera.
2 comments on “Räkfyllda krustader”
Det där ser ju riktigt snitsigt ut. Det är så sant som de säger att man äter med ögonen också!
Låter riktigt gott och såklart kan man äta när man bara är två. Räkor är ju inget fel alls
Kram Kajsa