Frön och sådd, Vardagsliv

Varför förstår inte folk ? Sådd

Jag förstår inte problemet med att lyssna och göra som man ska ? Är folk både döva och inte läskunniga ?

Varför förstår inte folk ?

I Stockholm har corona ökats till det dubbla på tre veckor och då borde man ju backa bandet lite. Man ska handla själv och tänka på vilka man träffar.

Jag förstår att folk nu börjar bli trötta på detta, men om vi inte hjälps åt allihopa så kommer det ta ännu längre tid.

I mitt centrum har man satt upp stora skyltar “Handla ensam” ! Jag tycker det är superbra, men jag börjar undra hur många det är som inte kan läsa.

Jag hade några saker som jag behövde handla och åkte till affären när det öppnade. Det var faktiskt en hel del människor där redan så jag var inte ensam om att tänka på att handla tidigt.

Men……

I affären såg jag också tre familjer med både fru, man och två och tre barn. Supersmart ! Not ! Nån utav föräldrarna kunde faktiskt ha väntat utanför kassorna inne i centrum. Men inte.

Och du ska ju inte tro att dom håller reda på ungarna och håller avstånd. Vid ett tillfälle stannade jag upp bakom en pappa som stod och gullade med sin typ ettåring mitt på golvet. Och vad gjorde jag ?! Jo, jag ställde mig på avstånd och sa högt och tydligt “Ursäkta, och detta är smart ?”

Det var några runt omkring mig som reagerade på min röst, men jag fick också gillande blickar.

Så, nu har jag öst ur min aggression.

Sådd

Min frösådd växer för fullt och idag ska jag plantera om några plantor och kanske sätta lite mer frön som jag inte satt.

Man blir lite glad när man ser att det växer för fullt.

sådd

Jag ska också ta sticklingar av mina pelargoner och sätta i jord.

Plan torsdag

Så idag ska jag ha en “egen-dag” : frön och sådd, sticklingar och skriva lite.