Pyssel - hemma, Pyssel - Pärlor, Vardagsliv

Pyssel och fix

Lördag och vi har gjort lite pyssel och fix hemma. Men vi började utomhus då det är varmare idag än det kommer att vara i morgon. Även om det är plus 8 grader ute känns det mycket kallare.

Christer har fixat och donat med däck och lagt undan ljusslinga som legat kvar i häcken på framsidan.

Pyssel och fix

Jag har satt upp seglen i taket på altan som är tvättade och placerat ut solcells-lamporna där jag vill ha dom.

pyssel och fix

Jag har en avlång solcells-lampa ovanför soffgruppen på altanen också. Och jag får se om dom rosa tar sig då dom lyste lite svagt i går kväll. Annars får jag väl köpa två stycken till att hänga på deras plats.

Liljorna börjar slå ut i buketten och det luktar jättegott i hela vardagsrummet. Jag hade turen att få både vita och rosa i min bukett som jag köpt. Jag har inte köpt en färdig bukett utan köpt tre sorter som jag satt i hopp själv. Det skrev jag om häromdagen.

Koppen som visas i inlägget som jag länkade till ovan håller jag på och målar och en ny ängel står och torkar som en bekant ska ha. Det blir fler av den som ska göras.

Middagen igår

I går stod jag ett tag och skar en hel del grönsaker och gjorde en jättegod woksås som jag blandade i vår wok-middag. Eftersom den blev så god la jag ner en portion till mamma och åkte dit med i morse så hon får lite annat att äta till middag än det hon brukar äta. Alltid gott när man får middag serverad.

Pyssel

Nu när vi gjort lite nytta tänkte jag sätta mig ner en stund och koppla av i matrummet där jag har mitt pyssel på bordet.

Jag har just nu två stycken framme som jag alternerar emellan.

pyssel och fix

Denna tavla är snart klar och är 85 x 45 cm. Ska försöka hitta en ram till denna och jag tror jag får googla fram det.

pyssel och fix

Sen har vi tavlan jag målar och det är den berömda tavlan på en mops som tittar över kanten av ett bord där en kaka ligger. Tavlan går mycket långsammare än pärltavlan då det är fruktansvärt små fält som ska fyllas i.

Så nu tänker jag sätta mig ner ett tag vid bordet och jag kommer att börja med att måla.