Tips på woksås
Jag tycker om att stå i köket och både laga mat och baka. Det är säkert många som har märkt det.
Har man lite tid för att laga till en god middag så kan jag verkligen rekommendera att göra en wok. Vare sig du använder kyckling, kött eller annat protein i maten så är det grönsakerna som tar lite tid.
Du använder dom grönsaker som du och din familj tycker om och skär allt i bitar som du inte behöver skära i mindre bitar på tallriken.
Men för att det inte ska bli för torrt så behöver man en sås som du blandar ner i woken. Visst finns det en massa såser att köpa i affären, men att göra en egen är mycket godare och du får den precis så söt eller stark du vill ha den.
Tips på woksås
Jag hittade en lapp i mitt skåp där jag skrivit upp en sås. Jag vet inte varifrån jag skrivit ner den.
Nedan sås kan jag rekommendera. Och jag gjorde lite mer så att man kan ringa över sin mat om man vill. Receptet kan också halveras och bara blandas ner i maten.
Woksås
- 8 msk rapsolja
- 4 msk soja
- 4 vitlöksklyftor eller 2 solo
- 2 msk tomapure
- 2 msk flytande hnung
- 4 msk sweet chilisås
- salt och svartpeppar
Blanda ihop allt och häll över din wok.
Jag stekte i det här fallet lövbiff först och snabbt och tog upp. Sen fräste jag mina grönsaker sakta tills dom var mjuka men inte helt klara.
Woksåsen hälldes ner i grönsakerna tillsammans med köttet och när nudlarna var klara blandade jag ner dom också.
Förslag på grönsaker : röd lök i klyftor, salladssockerärtor, paprika, broccoli, morötter, purjolök, riven ingefära….
Vill du ha förslag på innehåll och recept på en kycklingwok kan du klicka HÄR ! Titta i ditt kylskåp vad du har för grönsaker och gör en magisk middag som också går att frysa.