Mina hundar, Vardagsliv

Alla hundar är olika

Inrutade matrutiner

Dom första som får mat i ett hus när man har hund brukar för det mesta innebära hundarna. Så är det också hos oss och det sker efter att dom varit ute en snabbis i trädgården.

Nytt hus till hundar

När man har hund så är det kul att köpa lite nya saker då och då. Ett nytt koppel, en ny säng eller matskålar. Dom måste ju också få lite nytt.

Innan jul var vi hemma hos Christers chef och fru som också jobbar på företaget. Dom har också hund och hade köpt ett litet hus som inte kunde användas.

Vi tog hem det för att se om våra hundar ville använda det och ställde det på olika platser för att se om dom ville krypa in i den.

I början var den intressant då den var ny, och både Lillan och Robbi är ju små fegisar så ingen ville krypa in i den.

Men nu dom senaste dagarna så har Robbi börjat använda den efter att han har ätit sin frukost.

hundar

Olika matplatser

Alla hundar är ju olika och mina tre är totalt olika när det gäller maten.

Under som är mops glävsar i sig sin mat på en gång utan problem. Och fort går det. För att han inte ska äta upp dom andras mat får han äta själv i köket.

Lillan och Robbi är som två små katter. Dom skulle gärna vilja kunna ha sina matskålar på golvet hela dan och äta när dom känner för det, men det går ju tyvärr inte. Då hade Under ätit upp maten på en gång.

Så för att få dom att äta lite på morgonen får dom någonting i sin matskål. Och det får dom faktisk alla tre. det kan vara en liten bit ost, leverpastej eller egentligen vad som helst som en hund kan äta.

Lillan är snabbast och äter självklart upp det gottigaste i skålen först. Och när den lilla biten är slut vill hon titta i Robbis matskål för att kanske sno åt sig den också.

Robbi är alldeles för snäll och även om han är äldre än Lillan så ska han inte godta det, men det gör han. Men vi har löst det genom att skärma av vardagsrum och matrum under maten ska ätas med kompostgaller.

Samma procedur sker till deras middag vid halv fem. Och har dom ätit dåligt så åker också matskålarna ner på golvet igen när Christer och jag äter middag. Då ställer sig. nämligen Lillan på “sin” plats och tittar på oss – äter ni så ska jag äta.