Vardagsliv

Ostprovning via Teams

Christer och jag har haft ostprovning via Teams

Christer och jag har kontakt med en kille som heter Martin på Söderberg & Partners angående våra besparingar / pensioner.

För ett tag sedan blev vi inbjudna av honom att delta vid en ostprovning via Teams. Och vi tackade ju självklart ja. För att få vara med om en sån här sak är ju jättekul när man inte har gjort något speciellt på länge.

Att sen kunna ha ostprovningen hemma funkade jättebra då vi hade den via Teams med datorn framför oss.

Dessutom blev vi rekommenderade om ett vin som skulle fungera bra med osten som vi skulle prova och då kunde vi bägge två smaka på det. Och ingen slapp köra bil hem om vi hade varit någon annanstans.

ostprovning

Vi fick hem osten, kex och marmelad till dörren. Vinet åkte jag och köpte på systemet.

ostprovning

Dom som höll i själva ostprovningen var Fromageriet. Dom finns också på Facebook och Instagram och där kan man se var deras bilar ställer upp sig och säljer sina ostar. Jag tryckte på Gilla / Följ redan under ostprovningen så att jag inte missar var dom befinner sig nästa gång.

Men dom har också butiker att besöka.

Vin

Vinet som rekommenderades vid denna ostprovning var jättegott. När jag läste om det på systembolagets hemsida trodde jag att det skulle vara tungt, men det var lätt och smakade mycket. Och tom Christer som inte dricker vin så ofta tyckte det var jättegott.

Det slutade tom med att jag åkte till systembolaget dagen efter och köpte två flaskor så att vi har hemma.

Ostprovning

Vi fick lära oss att vi inte skulle skära i ostarna utan bryta en liten bit. Små ostbitar med markerade namn så jag la upp dessa på varsin tallrik till Christer och mig.

ostprovning

Vi började längst upp med den trekantiga osten och tog oss sedan medurs genom tallriken. Vi smakade först på en bit, tog en liten bit med marmeladen eller kex. Smakerna på ostarna ökade efter varje ost vi smakade.

Alla tycker vi om olika ostar och smaker och jag kan säga att jag tyckte om 5 utav dessa 6 vi fått.

  • La Marotte – den kan man tom äta med kanten. En mer smörig ost
  • Comte – den ska helst vara 18 månaders lagring och är god till ett glas bubbel
  • Gutshöfer – mer smak
  • Su ento – hade en god styrka i smaken
  • Apenzeller – den tyckte jag inte alls om då den smakade för mycket åt grönmögel hållet
  • Gruyere – lite kristallaktig och god ost

Jag kan säga att när jag var i affären i går så tittade jag om dom hade. någon av dessa ostar att köpa. Jag fick tag i en sorts Gruyere och Comte.

Men det går att beställa på Fromageriet sida.