Vardagsliv

En helg med både nytta och gott

Helgen är snart över

Söndag och riktigt tråkigt väder med både moln och smådugg. Men då får man passa på och vara inne och bara njuta av dan. För vi har haft en hel med både nytta och gott.

Gott

i torsdag hade Christer och jag ostprovning här hemma. Vi tyckte ostarna och vinet som rekommenderades så jag åkte och köpte vinet på fredagen. När jag ändå skulle in i affären så passade jag på att se om jag kunde hitta. nån utav ostarna som vi åt.

Jag hittade en sorts Gruyere och en Comte. Jag gjorde en liten ostbricka mitt på dan igår med ost och frukt.

nytta och gott

Nytta

På eftermiddagen igår var det riktigt fint väder. Jag tog hand om ett gäng blommor och planterade om. Både blommor i fönster och andra plantor såsom avokadon och citronplantorna som växt på sig ordentligt.

nytta och gott

Sen röjde jag runt i huset och har gjort den nu på morgonen också. All tvätt ligger där den ska, blommorna har fått sig en stänk vatten, diskmaskinen är på och sen har det bara fortsatt. Nu känns det som om huset är i ordning som jag vill.

Förutom arbetsrummet som är fullt med saker jag sått, betongsaker som står överallt…..

Pärltavla

Efter att ha röjt runt lite i huset på förmiddagen idag satte jag mig framför min pärltavla sim jag håller på med. Den är 80 x 40 cm och snart klar. Och jag vill nu bara bli klar med den för jag har redan en ny som jag vill börja med.

Denna tavla kommer bli efter ett kort som min äldsta dotter Michis valt. Den är lite mindre och 50 x 40 så den kommer att gå snabbare.