Vardagsliv

Påskinredning när det är som bäst

Nu när påsken är här är det extra roligt att inreda vårt hem.

Mina två små hundar älskar när vi håller på att inreda hemmet. Vi brukar göra det varje år när våren närmar sig dvs vid påsk som det är nu. Vi har inte kunnat inreda vår balkong då det har snöat mitt i april. Vad vi kan dessutom göra är att inreda inomhus. För när vi väl inreder så är det också så att våra hundar blir lugnare och faktiskt äter bättre.

Vi gillar att inreda i stilen Vintage Retro Poster för det är vad som beskriver vårt hem bäst.

Mycket dekorativt svartvitt fotografi av en entré i en historisk byggnad i Paris, en av världens vackraste och mest romantiska städer. Paris är en stad känd för sina vackra byggnader och kyrkor. Många kyrkor i Paris får oftast namnet Dame vilket betyder vår dam dvs Jungfru Maria eller Jesusmodern. För fransmännen är Maria viktigare än vad själva Jesus är. Bilden är tagen mot en gammal, vacker fasad med en stentrappa i förgrunden, den åtföljs av ett elegant järnräcke upp till ingången, som omges av pelare på var sida. Ett sådant järnräcke skulle man även kunna ha i sin egen trädgård här hemma. Då skulle inte våra hundar kunna smita i väg när vi minst anar det.

Ovanpå ett stort valv med utmejslade dekorationer. Det här är en poster som tillför en klassisk känsla till ditt hem. Passar bra med andra svartvita motiv och posters med olika stadsbilder. Bilder som är svartvita tar också längre tid att uppfatta. Man ser inte alla detaljer direkt utan man måste titta länge och meditera över bilden ett tag.

Att meditera över en bild ger en inre ro och man känner sig mycket lugnare. Har man ett spa så ska man välja svart vita bilder för bäst resultat av sina behandlingar. Dvs man vill skicka sina klienter då de har varvat ned och mediterat.