Vardagsliv

Var tog listan vägen ?

Varför gör man inte som man tänkt ?

I eftermiddags skrev jag att jag skulle sätta mig ner och skriva min prioriterings lista. Men var tog den listan vägen ? Ha ha ! Jag har inte ens börjat på den.

Istället gjorde jag så att jag satte igång med dom sakerna som jag sagt till mig själv att jag skulle göra och som jag hade i huvudet.

Listan

Listan får faktiskt vänta. Jag tog tag i det som var viktigast och det var saker på datorn som skulle göras och tvätten som var klar att läggas in.

listan

Jag måste ju visa en utav växterna som jag köpte för några veckor sen. Denna köpte jag på Lidl och då fanns inte enda blad på den utan bara några pinnar. Och efter lite ompyssling ser den ut så här i dag.

Jag har faktiskt köpt en hel del växter på Lidl som vi haft i trädgården. Vissa har varit ettåriga och bortklippta efter utblomning men också växter som fortfarande växer i vår trädgård. Vi har tom en forsythia som vi haft ett tag och som jag klippt ner som vi nu ska flytta på. Den växer så mycket så den skuggar hela vår altan.

Hjälper min mamma

Som ni många vet vid det här laget så är jag hos min mamma 5 – 6 dagar i veckan. Just nu hjälper jag henne med rensning av saker i huset inför hennes flytt. Men innan detta började och jag vet att när mamma har flyttat kommer jag hjälpa henne i fortsättningen.

Min mamma behöver bla hjälp med handling, ta fram saker hon behöver, städning och vardagliga saker och jag kommer och vill hjälpa henne med det så länge jag bara kan. Vi måste ta hand om våra föräldrar så länge vi kan. Jag vill i alla fall det.

Så nu har jag faktiskt suttit och kollat runt om man inte kan få lite bidrag för detta då mamma vill ha hjälp av mig istället för hemtjänsten. Men det är lättare sagt än gjort.

Så är det någon som vet hur jag ska gå tillväga så får ni gärna höra av er för det var verkligen svårt att hitta rätt.

I morgon är det tisdag och jag kommer att åka och handla åt mamma och mig. Sen blir det lite mer rensning inför en resa till återvinningen på kvällen tillsammans med Christer.