Frön och sådd, Vardagsliv

Flyttlass och planteringar

Det gäller att planera sina dagar bra

Flyttlass och planteringar – det är vad mitt liv just nu består av. Men nu börjar det ordna upp sig och vi ser slutet på det hela.

I går fredag så var Christer ledig och vi gick upp tidigt och gjorde i ordning oss. Vi hade ju varit hos mamma hela torsdagen och planerat inför flytten. Men det är alltid något att göra samma dag som att montera ner en säng och tejpa ihop lite skåp.

Tre grabbar kom och dom fick med sig varenda sak som dom skulle ha med sig så det blev bara ett lass. Och dessutom tar det fem minuter att köra till lägenheten från mammas hus.

Christer och jag åkte också till lägenheten och visade vad som skulle in i vilket rum och småpysslade lite med möblerna när dom kom.

När allt var klart tömde vi vår bil, åkte och hämtade lite mer småsaker hos mamma och sen tillbaka till lägenheten.

Planteringar

Eftersom jag tillbringat ganska mycket tid hos mamma så har mina planteringar och sådder inte fått den omsorg dom skulle haft. Det tog jag tag i när vi kom hem. Det blev lite omplanteringar och lite grönsaker åkte ut på altanen och bänkarna som jag satte in bild på i torsdags.

planteringar

Min blåa Hibiscus jag köpt tidigare och som fått stå inne blev planterad vid spaljen.

Dom två Dalhiorna som jag fått av mamma fick också komma ut och känna på solen. Jag har inte en aning om vad det är för färger på dom.

Flyttlass

I morse efter att Christer och jag ätit frukost åkte vi till mammas lägenhet och började fixa till lite. Matrummet börjar bli klart med dom stora möblerna och jag passade på att ställa in glas och annat som ska vara i vitrinskåp och hörnskåp.

flyttlass

Mammas utemöbler fick också plats på balkongen förutom ena hörnan som man kan sätta dit vid behov.

Men det är mycket kvar att packa upp. Men dom sakerna vill mamma vara med och kolla var och hur hon ska ha det.

Allt är nu på plats förutom lite saker i köket som jag ska se till att dom också kommer över. Mamma kommer sen att flytta in i lägenheten nästa vecka då vi fått igång hennes tv. Annars kommer hon ha det väldigt tråkigt där själv. Vi väntar bara på box som ska komma måndag eller tisdag.

Christer och jag har lite kvar att göra i huset när det gäller möbler som ska kastas och sen ska det vara tomt till städfirman kommer.

Jag ska sitta ner en liten stund och ta det lugnt och sen har jag lite annat att göra här hemma. Men skönt att klockan inte blev så mycket där borta i lägenheten.