Frön och sådd, Trädgård, Vardagsliv

Flera lösningar med stöd

Vi är på många ställen nu

Christer och jag åker som ni vet på flera olika ställen för att få allt klart. Lägenhet, hus och så självklart vårt eget. Jag försöker få till alla plantor och har hittat lite idéer på nya stöd här hemma.

Vadå stöd undrar ni ! Min sådd och plantor har ju legat lite på is kan kan säga så dom ligger långt efter alla andras. Men vad gör det. Det som kommer kommer när det kommer.

Stöd

På eftermiddagar och kvällar när vi varit hemma har jag påtat och tagit hand om plantorna. Och då bland annat mina tomater som kommit upp en liten bit. Och innan man kan sätta ett bättre stöd för dom så är vi många som sätter dit pinnar.

Men varför inte använda amaryllis stöden ?

stöd

Jag har också en del “potatislådor” eller vad ni vill kalla dom. Varför inte använda dom istället för pallkragar ? Jag har börjat sätta ner lite i dom och i nedan är det olika sorter av chili och paprika.

Jag har lagt en fiberduk över dom också för vädret. Och för att lådorna inte ska börja ruttna av att stå direkt på gräset så står dom nu på senar under. Ja, det blir nog bra till slut. Bara vi får lite värme någon gång.

Snart klara

I helgen har Christer och jag varit i huset och sett till att huset blir tomt. Och det är det nu ! Så skönt. Mamma har fått allt till lägenheten förutom en stor palm som vi ska köra över idag.

Sen har vi vinden ! Men vi har påbörjat den och har kastat ut en massa skräp genom en lucka vid sidan av huset och fyllt en släpkärra. Den ska tömas på Lövsta ikväll. Sen ska vi försöka att fylla och tömma så mycket vi orkar ikväll.

Imorgon kommer städfirman till huset och jag ska under tiden det städas handla lite. På eftermiddagen kommer det också en firma som ska titta på mammas balkong då hon ska glasa in den precis som många gjort i huset. Då kan hon utnyttja den mer.