Vardagsliv

En liten lugnare dag

I dag kan jag andas på dan men ändå ha att att göra

Jag är verkligen superglad att jag åkte till Jula och köpte deras fritidsbyxor. Först blev det ett par, men sen åkte jag och köpte ett par i en annan färg. Lite kul ! Och dom är så sköna. Och idag kommer jag inte att sätta på mig dessa förrän på kvällen för idag blir det en liten lugnare dag. Hoppas jag !

I dag kommer jag att åka till mammas hus och öppna dörren för städfirman som ska komma. Och eftersom jag ändå är ännu närmare mammas lägenhet kommer jag att åka direkt till henne efter. I bottenvåningen på hennes lägenhetshus ligger en Hemköpsbutik som öppnar klockan sju. Så jag tänkte gå in och kolla om dom har nått nybakat som jag kan ta med mig upp till mamma.

Klart jag ska skära mig

Nu när jag och Christer håller på med det sista i mammas hus så innebär det mammas vind. Och där finns det en hel del som skam kastas. Men det finns också en del som jag tagit hem till mig. Och bland annat en jättestor vas i glas som var lite grön. Den har mamma haft sten och snäckor i och är ett lite minne. Den tog jag hem häromdagen och gjorde rent. Jag satte ett ljus i det som har batterier och som lyser i sex timmar och når jag skulle flytta på den så sprack den.

Det var alltså inte denna som jag tagit kort på utan mycket större. Men eftersom jag ville ha ett brinnande ljus vid min altan så fick jag ta en annan.

Det som var lite jobbigt var att när den större sprack så skulle jag ta ut dom vita stenarna ur vasen och drog efter ett tag handen ur det spruckna hålet och tummens skinn skalades av. Jag sätter inte in kort på det så ni inte blir äcklade.

Jag var i går på apoteket och fick köpa en större kompress som tål vatten för att kunna täcka detta. Och Christer sa att jag måste – när det börjar läka lite mer – ta bort hela skinnfliken. jag får se hur det går med det. Annars får jag gå till vårdcentralen för att få hjälp för jag vet inte om jag klarar det.

Så nu hoppas jag på en lite lugnare dag.