Vardagsliv

Sågen går sönder

På lördag kan vi koppla av

I morgon måste vi vara klara på förmiddagen då vi ska överlämna nycklarna till dom nya ägarna till mammas hus. Vi skulle såga upp allt virke igår som ligger på vinden och händer det som inte får hända : sågen går sönder.

Regnet vräkte ner i går och vi blev genomblöta. Christer började såga brädor och jag stod i “hålet” som finns på vinden och kastade ut brädorna. När jag hade en hög gick jag ner och lastade kärran under tiden Christer fortsatte såga. Men så kom vi som sagt inte längre.

Sågen går sönder

Vi letade fram brädor vi kunde lägga på kärran. Och Christer knäckte en hel del med knät för att få ner så mycket som möjligt.

sågen går sönder

Ett lass finns nu i garaget som vi ska köra iväg idag. Regn eller inte. Sen måste vi få ner resten då allt ska vara klart i kväll.

Möten och lämna nyckel

I morgon är Christer ledig och vi måste åka till huset på morgonen och köra hem vår moppe som vi har kvar. Sen ska jag vara hos mamma vid halv elva då det kommer två killar och ska mäta mammas balkong igen inför inglasningen.

En liten paus och sen iväg till mäklaren för att skriva på papper av försäljningen av mammas hus och överlämna nycklarna till dom nya ägarna. Jag har en fullmakt för alltihopa då mamma inte kan åka dit själv.

I dag blir det lugna gatan

Jag sitter just nu I morgonrock och kommer att göra det ett tag. Framför tv och datorn för att få klart lite saker. Men sen blir det en tur till affären igen eftersom jag glömde att köpa mjölk i går när jag var och handlade. Och mjölk behöver vi idag då vi ska äta pannkakor är det tänkt.

Huset ser ut som ett slagfält med saker som jag tagit hem från mamma, eller saker som bara blivit ställda överallt då inte tid funnits.